16:44:28 09.07.2020
 
Stiri

Ministrul Țulea, discuții cu AMBASADORII statelor UE acreditați la Chișinău: „Actualmente, intensificăm activitatea noastră pentru atingerea unor progrese tangibile pe dimensiunea REFORMELOR”

Politică 27.05.2020 18:00 Vizualizări846 Autor: Ziarul National
Ministrul Țulea, discuții cu AMBASADORII statelor UE acreditați la Chișinău: „Actualmente, intensificăm activitatea noastră pentru atingerea unor progrese tangibile pe dimensiunea REFORMELOR”


Relațiile actuale dintre R. Moldova și UE, dar și perspectivele avansării cooperării în cadrul Parteneriatului Estic au fost discutate de către ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea, în cadrul unei conferințe online cu ambasadorii statelor membre ale UE în R. Moldova și cu șeful Delegației UE, Peter Michalko.

Ministrul Oleg Țulea i-a asigurat pe ambasadori că autoritățile vor depune eforturi pentru promovarea procesul de integrare europeană. „Chiar și în perioada pandemiei autoritățile au continuat să lucreze pe subiectele de importanță sporită pe agenda dialogului R. Moldova - UE. Actualmente, intensificăm activitatea noastră pentru atingerea unor progrese tangibile pe dimensiunea reformelor”, a declarat Oleg Țulea.

De asemenea, Țulea s-a referit la o serie de direcții prioritare de activitate. În acest sens, a fost subliniată intensificării eforturilor de investigare a fraudei bancare, inclusiv pe filiera cooperării internaționale cu parteneri-cheie. „În sfera politicilor de combatere a corupției, recent au fost întreprinse demersurile necesare pentru aderarea R. Moldova la programul de evaluare al Rețelei anticorupție a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. Participarea la acest program va servi drept instrument adițional de monitorizare și consolidare a politicilor de prevenire și combatere a corupției în țară”, a precizat ministrul.

De asemenea, ambasadorii au fost informați despre adoptarea legii privind sancțiunile pentru infracțiunile legate de spălarea banilor ajustată la standardele europene.

Țulea a mai adăugat că pe platformă parlamentară au loc discuții pe marginea proiectului de lege cu privire la organizațiile non-comerciale, iar în timpul apropiat se așteaptă adoptarea în lectură finală a acestei legi. Cu referire la procesul de reformă a sectorului justiției, ministrul a menționat că, la acest subiect, autoritățile mențin un dialog activ cu Consiliul Europei și că vor fi consultați toți actorii vizați.

Oficialul s-a referit și la cooperarea în contextul Parteneriatului Estic, enunțând interesul R. Moldova pentru asigurarea unui caracter ambițios și strategic al cooperării în cadrul PE. Astfel, ministrul s-a pronunțat pentruconvenirea asupra unui nou set de obiective, care ar urma să fie aprobat în cadrul următorului Summit al Parteneriatului Estic.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md