02:39:36 20.10.2018
 
Stiri

Ministrul Apărării din Ucraina promite AJUTOR R. Moldova în problema Transnistriei

Politică 11.06.2018 16:00 Vizualizări1319 Autor: Ziarul National
Ministrul Apărării din Ucraina promite AJUTOR R. Moldova în problema Transnistriei Pagina de Rusia

Transnistria este parte integrantă a R. Moldova, iar Ucraina va face tot posibilul pentru a ajuta la restabilirea intregrității republicii noastre.

Asigurarea i-a fost dată astăzi ministrului Apărării, Eugen Strurza, de către omologul său ucrainean, generalul de armată Stepan Poltorak, care s-au întâlnit la Odesa.

„Ucraina are o poziție clară, care se bazează pe principiile respectării integrității și suveranității Republicii Moldova. Transnistria este parte integrantă a Moldovei. Vom face tot posibilul pentru a ajuta la restabilirea integrității teritoriale a Republicii Moldova și vom oferi sprijin și pe viitor. Susținem cursul militar-politic comun de integrarea europeană și euro-atlantică și vom dezvolta pe principiul avantajului reciproc forțele noastre armate la standardele NATO. Această abordare de prietenie, înțelegere reciprocă și sprijin va fi întotdeauna în centrul relațiilor dintre Ucraina și Republica Moldova în domeniul apărării”, a declarat Poltorak.

Și ministrul Sturza a asigurat Ucraina că poate conta întotdeauna pe sprijinul R. Moldova.

„Moldova, mai mult ca oricine altcineva, înțelege cu ce a trebuit să se confrunte Ucraina și cere o rezolvare rapidă a crizei, cu păstrarea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei. Puteți conta întotdeauna pe sprijinul nostru, așa cum și Moldova întotdeauna știe că se poate baza pe susținerea Ucrainei”, a spus Sturza.

Ministerul Apărării de la Chișinău precizează că vizita lui Eugen Sturza la Odesa are loc la invitația ministrului ucrainean al Apărării, Stepan Poltorak.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!miroslav 11.06.2018 16:48

transnistrenii deja s-au cam pishat pe motiv ca Moldova a stabilit control vamal comun cu Ucraina pe intreg perimetrul regiunii separatiste, si avand Ucraina libera, sa spere la ajutorul lui Putin nu prea au cum...

realist 11.06.2018 17:41

Ucraina nu a putut sa faca fata la provocarile rusilor, dar vor sa ne invete pe noi. Imposibil. Dar salutabil ca ne plingem pe umar unul la altul

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.10.2018 08:59 Nicolae Negru Politica urii

18.10.2018 10:02 Ziarul National Gheorghe Erizanu: Erdogan

15.10.2018 09:25 Nicolae Negru „Malul stâng întreabă malul drept”

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că sintagma „integrare europeană” trebuie introdusă în Constituția R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md