00:06:51 15.08.2018
 
Stiri

Miniștrii Jizdan și Babuc SCAPĂ de audieri în Parlament vizavi de gazele lacrimogene de la marșul LGBT și uniformele școlare

Politică 24.05.2018 10:39 Vizualizări978 Autor: Ziarul National
Miniștrii Jizdan și Babuc SCAPĂ de audieri în Parlament vizavi de gazele lacrimogene de la marșul LGBT și uniformele școlare

Miniștrii Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, și cel al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, nu vor fi audiați astăzi în Parlament, așa cum a solicitat opoziția.

Partidul Liberal a cerut ca Monica Babuc să vină în Legislativ să răspundă la întrebările deputaților vizavi de inițiativa de a introduce uniforme în școli. Deputata Alina Zotea a făcut referire la un sondaj publicat de minister, potrivit căruia peste 80% din respondenți ar susține ideea de a introduce uniformele în instituțiile de învățământ.

Totuși, a spus Zotea, această idee nu ar ține cont de costurile „de două-trei mii de lei” ale acestor uniforme, prea mari pentru bugetele familiilor cu elevi. Deputații liberali au vrut să afle de la Monica Babuc dacă acestă inițiativă urmărește dezvoltarea unui „business”, dacă familiilor nevoiașe li se vor acorda ajutoare pentru procurarea acestor haine, ce vor păți cei care nu vor purta uniformele etc.

Majoritatea parlamentară a respins propunerea liberalilor, de altfel ca și pe cea a socialiștilor și liberal-democraților de a-l audia pe ministrul Juzdan.

Potrivit socialistului Vladimir Țurcan, la marșul LGBT de sămbăta trecută, Poliția ar fi folosit „inadecvat” bastoane și gaze lacrimogene față de contramanifestanți, între care „femei și copii care și-au exprimat opinia pașnic”, avându-i în vedere pe credincioșii veniți în centrul capitalei însoțiți de preoți pentru a opri marșul minorităților sexuale.

Deputata liberal-democrată Maria Ciobanu a vrut să afle de ce, în condițiile în care agenții de patrulare nu pot fluidiza traficul rutier din capitală, sufocată de ambuteiaje, un echipaj cu doi polițiști stă mereu la intrarea în cartierul de elită „Pădurea Domnească” unde își are casa secretarul general al Partidului Democrat, Constantin Botnari, și verifică orice mașină care circulă pe acolo. „Ce obiect valoros au de păzit acești polițiști și de ce păzesc un cetățean care nu deține nicio funcție publică?”, a întrebat Maria Ciobanu.

Nici această propunere nu a fost susținută, la fel ca și solicitarea deputatului liberal-democrat Iurie Țap de a-l audia pe ministrul Ulianovschi vizavi de implementarea Planului de acțiuni care vizează îndeplinirea prevederilor din Acordul de asociere cu Uniunea Europeană.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Dorin 24.05.2018 11:50

Pacat ca la noi Moldovenii nu traiesc prin spatiul UE, sa vada cum politia lucreaza acolo la proteste. Acolo ei nu se joaca mult, ii haleste doua trei bata omului la spate si ala repede se linisteste. Si asta in cel mai bun caz.

realist 24.05.2018 12:22

Iarasi voi cu audieri? La marsul LGBT au fost lacrimogene pentru ca se isca un conflict acolu intre LGBT si alti tineri, care erau impotriva. A fost o decizie corecta

timofei 24.05.2018 14:44

ar fi ok daca opozitia ar dori audieri in binele cetatenilor, dar ei cheama ministrii la audieri doar pentru a-si face PR si a mai scapa o zi de lucru...

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.08.2018 09:30 Nicolae Negru Împotriva tragediilor anacronice

10.08.2018 09:27 Nicolae Negru Oligarho-unioniștii, oligarho-europen...

06.08.2018 09:30 Nicolae Negru Unor colegi

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md