22:58:04 17.06.2024
Stiri

Metode prin care poți detoxifia sistemul limfatic și să combați bolile cronice

Știri 27.11.2018 13:02 Vizualizări4316 Autor: Ziarul National
Metode prin care poți detoxifia sistemul limfatic și să combați bolile cronice Sursa: secretele.com


Poți să-ți imaginezi cum ar fi să te expui săptămânal la 82.000 de toxine, produse încărcate de chimicale și alimente procesate?

Ei bine, din nefericire, acest lucru face parte din realitatea noastră modernă și cu toții suntem supuși acestor factori negativi.

Detoxifierea reprezintă un proces natural de eliminare a toxinelor acumulate în organism. Toxinele sunt substanțe chimice de proveniență artificială care se întâlnesc în mediul înconjurător, și care intră în componența produselor casnice pentru curățenie și a produselor cosmetice. Chiar și substanțele reziduale rezultate în urma activității celulare sunt considerate toxice.

Atunci când organismul intră în contact cu toxine care se pot infiltra prin straturile protectoare ale epidermei sau care pot intra în corp prin căile respiratorii sau cavitatea bucală, reacția naturală a acestuia este de a împrejmui toxinele cu lipide și apă. Toxinele sunt, mai apoi, depozitate în diferite părți ale corpului. În acest mod, organismul uman reușește să prevină „contaminarea” țesuturilor sale constitutive.

Expunerea continuă la toxine, însă, poate afecta sistemul natural de detoxifiere a organismului, alcătuit din ficat, intestine, rinichi, plămâni, piele, sistemul circulator și sistemul limfatic, îngreunând procesul natural de excreție a toxinelor.

Organismul uman nu este prevăzut pentru a face față acestor solicitări crescute. De aceea, includerea unui program eficient de detoxifiere în rutina ta zilnică va sprijini eliminarea corespunzătoare a acestor toxine, împreună cu apa și grăsimea în exces, contribuind astfel la îmbunătățirea stării generale de sănătate.

Sistemul tău limfatic este un erou prea puțin apreciat

Sistemul limfatic se numără printre sistemele cel mai puțin înțelese și frecvent neglijate ale corpului. Oamenii uită adeseori de rolul lor esențial în procesul de detoxifiere. Limfa circulă prin organism concomitent cu sângele și elimină deșeurile din celule, pe lângă responsabilitatea sa principală de reglare a sistemului imunitar. Sistemul limfatic este de o importanță esențială pentru sănătatea generală.

Curăță de impurități canalele colectoare naturale ale organismului

Sistemul limfatic poate fi asemuit cu un sistem de colectare a deșeurilor reziduale din corpul uman. Un sistem limfatic care funcționează în mod corespunzător este esențial atunci când vine vorba de eliminarea deșeurilor. Cu toate acestea, că urmare a suprasolicitării, acesta se poate congestiona ușor, rămânând astfel inactiv chiar și timp de mai mulți ani. Din păcate, mediul nostru înconjurător duce la slăbirea eficienței sistemului nostru imunitar. Drenajul limfatic elimină toxinele și sprijină funcțiile corporale normale.

Totul începe la nivel digestiv

Detoxifierea începe în tractul digestiv sau în cilii intestinului subțire. „Lactealele” din vilozități sunt o parte integrantă a sistemului limfatic și rolul lor este de a capta nutrienții și toxinele liposolubile din pereții intestinali. Constipația sau excesul de mucus împiedică limfa și globulele albe să își îndeplinească funcțiile lor normale.

Țesutul limfoid asociat tractului gastrointestinal sau GALT, conține cea mai mare concentrație de limfă, iar acesta este poziționat la exteriorul peretelui intestinal. Epiteliul care învelește intestinele este expus la toxine și microbi dăunători, dar organismul are propria sa armată de anticorpi la nivelul GALT, imediat dincolo de pereții intestinali.

Tocmai pentru a ajuta armata ta de anticorpi și pentru a detoxifia sistemul limfatic în mod natural trebuie să:

1. Bei multă apă – Corpul tău are nevoie de apă pentru a menține o bună circulație a limfei

2. Faci mișcare – Exercițiile fizice regulate care implică săriturile, reprezintă cel mai bun mod de a sprijini fluxul corespunzător al sistemului limfatic.

3. Faci saună – Saunele sunt un excelent mod de a elimina prin transpirație toxinele și deșeurile, ajutând la detoxifierea întregului organism.

4. Consumi o cantitate mai mare de – afine, verdețuri, spirulină, nuci, ulei de in.

5. Faci masaj de drenaj limfatic: acest tip de masaj stimulează circulația limfei și drenează grăsimile, suspensiile lichide, toxinele și alte produse reziduale și deșeuri din celule.

Sursa: secretele.com


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md