17:55:19 19.05.2024
Stiri

Dodon ar avea IMUNITATE asigurată de RUȘI, va scăpa basma curată în dosarul „KULIOK” și nu doar. Mocanu: „Dodon a revenit acasă imediat ce a fost semnat acest acord, deoarece a fost parte a înțelegerilor politice dintre „Gazprom” și Guvern”

Actualitate 04.11.2021 18:20 Vizualizări3708 Autor: Ziarul National
Dodon ar avea IMUNITATE asigurată de RUȘI, va scăpa basma curată în dosarul „KULIOK” și nu doar. Mocanu: „Dodon a revenit acasă imediat ce a fost semnat acest acord, deoarece a fost parte a înțelegerilor politice dintre „Gazprom” și Guvern”


Liderul Partidului Mişcarea Populară „Antimafie”, Sergiu Mocanu, sugerează că ex-preşedintele Igor Dodon va fi scutit de dosare penale, deoarece fostul şef de stat ar fi fost parte a înţelegerilor dintre Guvern şi „Gazprom”, în cadrul cărora delegaţia moldovenească ar fi garantat oficialilor ruşi că lui Dodon „nu i se va întâmpla nimic”.

„Ţineţi minte ce vă spun astăzi: Nu i se va întâmpla nimic lui Dodon. Dodon a revenit acasă imediat ce a fost semnat acest acord, iar Dodon a fost parte a înţelegerilor politice pe care le-au făcut”, a declarat Sergiu Mocanu în emisiunea sa de pe Youtube, transmite Adevărul.

Citește și: Vești PROASTE pentru Igor Dodon, care a părăsit R. Moldova. Dosarul „KULIOK” revine pe masa procurorilor: „Există mărturiile în original ale lui Plahotniuc și Iaralov, precum și alte documente relevante pe dosarul respectiv”

Sergiu Mocanu s-a arătat indignat că Chişinăul a decis să semneze iarăşi un contract cu „Gazprom” de livrare a gazelor naturale, deşi există gazoductul Iaşi - Chişinău şi autorităţile moldoveneşti ar fi putut să se desprindă de influenţa Rusiei prin a achiziţiona gaze naturale din alte surse.

„Suntem nişte marginali, nişte cerşetori la marginea Europei, care vrem să ni se dea pe gratis şi încă să ne simţim bine”, a spus Mocanu.

Sergiu Mocanu susţine că Maia Sandu ar minţi atunci când spune că negocierile moldo-ruse pe tema gazelor naturale nu au avut şi caracter politic. Totodată, Mocanu a adăugat că, de facto, negocierile ar fi avut loc între Maia Sandu şi reprezentantul preşedintelui rus, Dmitri Kozak, dar nu între vicepremierul Andrei Spînu şi şeful „Gazprom”, Alexei Miller.

„Maia Sandu şi Kozak au semnat chestia asta (n.r - contractul de livrare a gazelor naturale). Ei doi au făcut tranzacţia. Să nu credeţi că tranzacţia asta s-a făcut cumva între Miller şi „titanicul” ăsta de Spînu, care în câteva zile a reuşit să pună la picioarele sale Rusia”, a spus Mocanu.

Aceeași sursă a adăugat că lipsa Transnistriei în protocolul semnat între Chişinău şi „Gazprom” „demonstrează foarte exact pretenţiile politice ale Rusiei pe un asemenea acord”.

După o perioadă lungă şi complicată de negocieri, Chişinăul şi „Gazprom” au ajuns la o înţelegere, pe 29 octombrie curent, privind semnarea unui nou contract de livrare a gazelor naturale, valabil pe un termen de cinci ani. Sursele „Adevărul” au dezvăluit că s-ar fi ajuns la un compromis pe subiectul gazelor naturale după ce partea rusă ar fi impus Chişinăului, printre altele, şi o condiţie mai puţin obişnuită pentru semnarea contractului, acceptată de delegaţia moldovenească. Mai exact, oficialii ruşi ar fi solicitat delegaţiei moldoveneşti să garanteze imunitate ex-preşedintelui Igor Dodon. Cu alte cuvinte, partea rusă ar fi cerut puterii de la Chişinău să nu intenteze dosare penale pe numele fostului şef de stat. „De aceea, sâmbătă, imediat după semnarea contractului, Dodon a revenit la Chişinău”, au spus sursele „Adevărul”.

Precizăm că, săptămâna trecută, în timpul negocierilor moldo-ruse, care s-au desfăşurat la Sankt Petersburg, Igor Dodon se afla la Moscova într-o vizită de lucru în calitate de preşedinte al Uniunii moldo-ruse a Oamenilor de Afaceri, care este înregistrată la Chişinău din luna iunie 2021.


Stiri relevante
Top stiri
19.05.2024 10:33 522 Matrioșka din cutia chinezească

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md