De ce unele persoane „fac” gripă şi altele nu?
Cum ne aflăm în plin sezon rece, când maladiile specifice se pot instala, există unele persoane care par „neatinse” de acestea, iar altele, în ciuda vaccinurilor pe care le fac preventiv, totuşi, se îmbolnăvesc de gripă. Medicii spun că aceste persoane au o sensibilitate a sistemului imunitar şi că în felul acesta, sunt predispuse la contactarea diferiţilor viruşi pe care îi pot „capta” chiar şi în autobuz.
Explicaţia este adevărată şi este logică. Prin urmare, nu există obiecţiuni, însă, bioenergoterapeuţii care se ocupă în profunzime de cauzele pentru care sistemul imunitar este slăbit, adaugă şi alte explicaţii, menite să ajute cumva persoanele predispuse la îmbolnăviri să ia nişte măsuri.
Dificultatea de a accepta momentul prezent slăbeşte sistemul imunitar
Maladiile care afectează plămânii sau sistemul respirator, în general, arată o anumită fragilitate a organismului cauzată de dificultatea de a accepta realitatea aşa cum este ea fie că ne convine, fie că nu. Această incapacitate duce la un consum de energie foarte mare de care corpul uman are nevoie pentru a se apăra.
Cum consumul energetic depăşeşte o anumită limită, sistemul imunitar, cel care ne apără de agenţii patogeni, slăbeşte şi astfel captăm boala respectivă cu foarte mare uşurinţă. Dat fiind faptul că în timpul iernii, temperatura mediului scade uneori brusc, organismul se vede descoperit, el luptă să genereze căldura necesară corpului pentru a acoperi diferenţa de grade şi nu cedează.
Chiar dacă luptă în continuare, resursele lui se epuizează încet-încet, ajungând până în faza în care rezervele de energie sunt epuizate. În acel moment, boala se instalează.
Gripa are mai multe faze
Această stare, numită gripală, are trei tipuri de stări fizice: febră, moleşeală şi oboseală. Analizând alte momente când am avut aceleaşi simptome, vom descoperi că ne regăsim în perioadele de efort maxim fizic (sport, de exemplu).
În aceste momente au loc şi eliminări ale toxinelor din corp, iar acest raţionament ne ajută să înţelegem că gripa ne ajută să eliminăm tensiunile care există în organism, trăirile care nu ne convin, generate de situaţiile care ne pun nervii la încercare. Mergând mai departe cu analiza noastră, putem observa că iarna ne încărcăm bateriile şi primăvara debordăm de vitalitate, dacă am reuşit să menţinem un echilibru al trăirilor şi emoţiilor în raport cu reperele noastre de viaţă.
În concluzie, cum nimic nu este întâmplător, iată că natura ne propune soluţii de detoxifiere, chiar dacă nu suntem de acord în totalitate cu acestea. Ni se pun la dispoziţie două anotimpuri în care au loc detoxificările organismului: toamna şi primăvara.
De aceea, răcim mai des în aceste două perioade. Prin oboseală şi moleşeala, corpul ne obligă să ne odihnim, deci toate au un rost. Cu toate că nu acceptăm chiar aşa de uşor ceea ce se întâmplă cu corpul nostru, el ne „vorbeşte” adesea în felul lui. Trebuie doar să îl ascultăm şi să îi înţelegem opţiunea.
Sursa: secretele.com
Jim Carrey a desenat o caricatură a Melaniei Trump care a pus Twitter-ul pe jar
Cât valorează inelul de logodnă personalizat primit de Maria Sharapova
Cum le-a schimbat trecerea timpului pe cele mai frumoase actrițe de la Hollywood. Imagini vechi de peste 20 de ani