23:05:04 09.05.2021
 
Stiri

Mesaj transmis de președintele României, Klaus Iohannis, premierului Pavel Filip la New York

Politică 28.09.2018 12:00 Vizualizări1397 Autor: Ziarul National
Mesaj transmis de președintele României, Klaus Iohannis, premierului Pavel Filip la New York


Preşedintele de la București Klaus Iohannis îndeamnă autoritățile de la Chișinău să continue reformele în justiţie şi în lupta împotriva corupţiei și să asigure respectarea statului de drept.

Mesajul i-a fost transmis de Iohannis premierului Pavel Filip în cadrul unei întrevedri pe care cei doi oficiali au avut-o la New York, în marja sesiunii a 73-a a Adunării Generale a ONU.

Un comunicat de presă al Președinției de la București arată că președintele Klaus Iohannis a reconfirmat angajamentul României cu privire la susținerea opțiunii europene, a modernizării și a transformării democratice a Republicii Moldova, pentru a genera beneficii directe pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor săi.

În acest sens, președintele României a evidențiat că angajamentul proeuropean al Republicii Moldova și caracterul ireversibil al reformelor realizate în acest scop sunt esențiale.

Totodată, Președintele Klaus Iohannis a subliniat importanța unei bune comunicări strategice atât în relația cu Uniunea Europeană, cât și cu cetățenii Republicii Moldova, pentru explicarea eforturilor de reformă și, respectiv, a beneficiilor apropierii de UE și a rezultatelor concrete obținute în acest proces.

Prim-ministrul Pavel Filip i-a mulțumit în mod deosebit președintelui Iohannis pentru sprijinul constant și substanțial acordat de România parcursului european al Republicii Moldova și a asigurat de hotărârea autorităților de la Chișinău de a continua procesul de apropiere de Uniunea Europeană și de a stărui în eforturile de reformă în spirit european, pe baza Acordului de Asociere, inclusiv în perioada rămasă până la alegerile parlamentare din Republica Moldova.

De asemenea, Prim-ministrul Republicii Moldova a exprimat interesul deosebit pentru continuarea proiectelor bilaterale de interconectare, cu precădere în domeniul energetic și cel al transporturilor.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
09.05.2021 10:04 844 Dodon, groparul comuniștilor

Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2021 09:35 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unire pe stânga, ego...

04.05.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // De la presa liberă l...

30.04.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Covidul politic

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că instituțiile de învățământ din R. Moldova trebuie să revină totalmente la prezența fizică la ore a elevilor după vacanța de Paște?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md