15:07:26 21.01.2019
 
Stiri

Medicii acuzați de malpraxis vor sta la ÎNCHISOARE

Social 13.08.2015 16:38 Vizualizări1772 Autor: Galina Munteanu
Medicii acuzați de malpraxis vor sta la ÎNCHISOARE

Cei patru medici de la Centrul Mamei și Copilului, acuzați de malpraxis, vor sta următorii doi ani după grații și nu vor avea dreptul să practice medicina timp de patru ani. Este verdictul dat astăzi de instanța de judecată. Aceștia au fost găsiți vinovați de încălcarea din neglijenţă a regulilor şi metodelor de acordare a asistenţei medicale.

Inițial, procurorii au solicitat condamnarea acestora la câte trei ani de închisoare cu privarea de dreptul de a practica medicina timp de cinci ani.

„A fost o neglijență, și a fost o neglijență mare. În loc să se ia măsurile cuvenite, una bea cafea, cealalaltă vorbea cu meșterii despre reparația scărilor, în timp ce eu și fetița ne zbăteam între viață și moarte. Nu și-au recunoscut vina, iar când i-am întrebat despre motiv, mi-au spus că este o naștere fiziologică care nu se știe cum se termină. Problema a constat în preparatul numit „Oxitocina” care a fost picurat în doze mari și în faptul că nu a fost monitorizat travaliul. Din cauza dozei prea mari, uterul a început să lucreze haotic. Capul copilului a fost fărâmat. Fetița a trăit trei ani și ceva, dar într-o stare gravă. Nu se mișca, nu putea mânca, o hrăneam cu sonda. Este o decizie blândă, dacă va fi nevoie vom ajunge la CEDO”, a spus mama fetiței, Marcela Dolea.

Doi ginecologi-obstetricieni, moaşa-şefă şi şefa de studii la Catedra obstetrică şi ginecologie din cadrul Centrului Mamei şi Copilului au fost acuzați de încălcarea din neglijenţă a regulilor şi metodelor de acordare a asistenţei medicale.

Pe 26 octombrie 2011, primind naşterea unei gravide, învinuiţii nu ar fi monitorizat corespunzător evoluţia travaliului, nu au depistat instalarea suferinţei acute fetale şi starea gravă a fătului şi au aplicat cu întârziere procedeele de resuscitare a nou-născutului.

În rezultatul inacţiunilor medicilor, a avut loc lezarea cerebrală definitivă a copilului nou-născut, care a suferit „asfixie obstetricală gravă” şi a cauzat invalidizarea ulterioară a acestuia.

La începutul acestui an, copilul a decedat.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.01.2019 09:23 Nicolae Negru Ce le-a răspuns Teodor Meleșcanu lide...

18.01.2019 09:30 Nicolae Negru Dreptul la demnitate

14.01.2019 09:21 Nicolae Negru Tractoristul, ciocârlia și poetul Leo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md