06:45:59 19.06.2024
Stiri

Locurile de cazare din Alba Iulia, EPUIZATE cu aproape un an înainte de MANIFESTĂRILE Centenarului

Știri 12.02.2018 16:40 Vizualizări1564 Autor: Ziarul National


Locurile de cazare din Alba Iulia, EPUIZATE cu aproape un an înainte de MANIFESTĂRILE Centenarului Sursa: ziare.com

Locurile de cazare din Alba Iulia, oraș în care la 1918 s-a votat unirea Transilvaniei cu România, sunt ocupate în proporție de aproape 100% pentru perioada 30 noiembrie -2 decembrie 2018, când se sărbătorește Centenarul Unirii. Unii hotelieri au crescut tarifele și cu 50 la sută.

Au mai rămas foarte puține locuri disponibile, iar proprietarii de pensiuni, hoteluri și alte unități de cazare țin foarte mult la preț, deoarece au siguranța că în cele opt luni rămase se vor ocupa.

Un om de afaceri din Alba Iulia, care deține trei unități cu circa 100 de locuri de cazare, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că prețurile nu sunt chiar ca în Cluj-Napoca în perioada Festivalului UNTOLD, însă sunt „pe măsura evenimentului”.

„Am ținut la preț, mai avem locuri libere, și le ținem, urmând să fie și ele rezervate, dar la un preț pe măsura evenimentului. Noi am făcut pachete pe trei zile, cu all-inclusive. Mese cu meniu tradițional, vin și țuică, din partea casei. De 1 decembrie vom fi naționaliști, vom împodobi cu însemne tricolore, ne gândim la hore și muzică patriotică”, a spus acesta.

De asemenea, administratorul unui hotel de trei stele din centrul municipiului Alba Iulia, a declarat că toate locurile s-au rezervat în luna decembrie 2017, când foarte mulți care au participat la manifestările dedicate Zilei Naționale s-au hotărât să vină și în 2018.

„Au început să se facă rezervări de la 1 decembrie 2017, care au venit atunci au anunțat că vin și în 2018. Se simte că este o cerere mai mare în ceea ce privește cazarea, pe tot parcursul anului 2018. Prețurile sunt puțin mai mari, dar nu cu mult față de anul trecut”, a spus acesta.

Și hotelurile din zona Cetate a municipiului Alba Iulia, unde se vor organiza manifestările dedicate Centenarului, sunt ocupate în proporție de 100% de anul trecut.

„Din cursul anului trecut s-au tot făcut rezervări, iar în decembrie a ajuns să fie de 100% ocupat. Sunt persoane din mai multe zone ale țării care vin. Semnele pe care le avem arată că tot anul va fi cu cel puțin 10% mai bine decât în 2017, având în vedere și că e anul Centenar. Prețurile la cazare aucrescut, dar motivul principal e că s-au scumpit toate. De 1 decembrie 2018, unitățile de cazare au prețuri mai mari, e o creștere undeva la 20%, fiindcă e cererea mai mare. Vă dați seamă, hotelurile care au camere mai puține e normal să țină la preț că oricum se închiriază toate. Nici noi nu am lăsat la preț, chiar dacă au venit grupuri mari”, a spus reprezentantul unui alt hotel.

Un alt patron este de părere că toți proprietarii de unități de cazare au crescut prețurile cu cel puțin 50%.

Sunt și administratori de unități de cazare care regretă că au rezervat tot înainte cu un an, deoarece își dau seama că puteau scoate un preț mai bun, mai ales în ultimele luni.

Pe site-urile destinate rezervărilor hoteliere în Alba Iulia nu se mai găsesc locuri disponibile, ci doar în împrejurimi, iar administratorii acestora se așteaptă să fie închiriate până în vară.

În Alba Iulia funcționează peste 20 de hoteluri și pensiuni, care dispun de peste 1.000 de locuri de cazare.

Administrația locală a pus, din 2018, o taxă de promovare turistică, de 4,70 lei, pe zi, de persoană pentru unitățile de trei, patru și cinci stele, respectiv 2,35 lei, pe zi, de persoană pentru cei care se cazează la alte tipuri de unități. Taxa a fost o surpriză neplăcută pentru hotelieri, care și-au manifestat nemulțumirile în mediul online.

În dimineață zilei de 1 Decembrie 1918, în Sala Unirii din Alba Iulia, pe atunci cazinou militar, 1.228 de delegați din Transilvania au hotărât Unirea cu România. În 27 iulie 1990, Parlamentul a decis ca 1 Decembrie să devină Ziua Națională a României.

Sursa: ziare.com


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md