21:20:59 29.09.2022
Stiri

LIVE TEXT // Acţiunea „PLDM pentru Europa”. Vlad Filat: "În 2020, R. Moldova va fi gata pentru a ADERA la UE"

Politică 07.09.2014 11:19 Vizualizări3851 Autor: Ziarul National
LIVE TEXT // Acţiunea „PLDM pentru Europa”. Vlad Filat:


UPDATE 14.00: Organizatorii anunţă că la acţiunea de astăzi „PLDM pentru Europa" din Piaţa Marii Adunări Naţionale au participat circa 100 de mii de persoane.UPDATE 13.40: Cele câteva zeci de mii de participanţi la acţiunea „PLDM pentru Europa" au aprobat unanim o Rezoluţie în care se arată că „doar victoria PLDM în alegeri poate asigura punerea în practică a Planului PLDM 2020", potrivit căruia R. Moldova ar urma să devină, în 2017, ţară-candidat pentru aderarea la UE, iar în 2020 - membru cu drepturi depline al UE. Participanţii la evenimentul de astăzi îndeamnă cetăţenii R. Moldova, inclusiv cei din diasporă, să susţină PLDM la alegerile din 30 noiembrie curent. „PLDM la guvernare este singura garanţie pentru viitorul european al R. Moldova", se arată în Rezoluţia votată astăzi în PMAN.

UPDATE 13.30: Actriţa Ninela Caranfil, artistă a poporului, a citit Declaraţia oamenilor de creaţie din R. Moldova către cetăţeni în care scrie că personalităţile „conştientizează importanţa momentului istoric pe care îl parcurgem" şi că nu vor admite ca forţe antinaţionale şi ostile să zădărnicească viitorul european al R. Moldova. Aceştia îşi reiterează adeziunea la ideile promovate de PLDM şi consideră că viitorul european al R. Moldova trebuie să devină ireversibil. Printre semnatari se numără: Spiridon Vangheli, Vladimir Beşleagă, Mihai Volontir, Vladimir Curbet, Ian Raiburg, Arcadie Suceveanu, Sergiu Prodan, Alexandru Grecu, Ninela Caranfil, Mihai Curagău, Gheorghe Pârlea, Vasile Iovu, Ghenadie Jalbă, Ion Deviza, Ana şi Natalia Barbu, Doina Sulac, Paşa Parfeni, Larisa Ungureanu, Mihai Budurin şi Ion Raţă etc.

UPDATE 13.15: Ministrul Educaţiei, Maia Sandu, a anunţat că a ales astăzi să devină membru al PLDM, pentru a contribui la mişcarea înainte a R. Moldova. „PLDM a conştientizat importanţa educaţiei şi nu s-a temut să implementeze reforme în domeniu. Un partid care îşi ia angajamente în educaţie este unul curajos şi responsabil. Educaţia reprezintă calea cea mai sigurăcale spre bunăsare şi succes. Şcoala trebuie să crească personalităţi integre, care să facă diferenţa dintre bine şi rău", şi-a argumentat alegerea Maia Sandu. Potrivit ministrului, pentru a duce la bun sfârşit cele începute în domeniul educaţiei - îmbunătăţirea infrastructurii şi reforma - este necesară o continuitate. De aceea, "la 30 noiembrie nu vor avea loc simple alegeri, dar R. Moldova va demonstra dacă vrea un viitor european", a spus ministrul.UPDATE 13.10:
Preşedintele Asociaţiei Ucrainenilor din R. Moldova, Mihail Bagas: „Minorităţile etnice din R. Moldova spun DA integrării europene a R. Moldova. PLDM este partidul care susţine integrarea europeană a Ucrainei".

UPDATE 12.55: Alexandru Ambros, primarul de Ungheni, Nicolae Bulat, directorul Muzeului de Istorie şi Etnografie de la Soroca, şefa unei asociaţii din diasporă, Lidia Plop, stabilită de 14 ani la Veneţia, Italia, Grigore Belostecinic, rectorul Academiei de Studii Economice, au declarat, pe rând, că, la alegerile din 30 noiembrie, nu trebuie admise la guvernare forţe antinaţionale sau conjuncturiste. În opinia lor, este necesar să fie ales un Parlament proeuropean, iar viitorul Guvern să continue cele începute din 2009 încoace. Aceştia au remarcat că „PLDM are cea mai bună echipă, capabilă să aducă schimbări în R. Moldova".

UPDATE 12.43: Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, a declarat că este mândră că face parte din echipa PLDM, fiindcă aceasta "este capabilă să ducă R. Moldova în UE şi să-i asigure un viitor european". "Integrarea europeană nu este un mit, este o realitate care aduce beneficii fiecărui cetăţean al R. Moldova. Suntem aici pentru a demonstra că acest viitor european nu are alternativă", a spus ministrul, afirmând că ministrii de Externe din UE, care au fost recent la Chişinău, şi-au manifestat solidaritatea "fără precedent" cu Republica Moldova.

UPDATE 12.40: Piaţa Marii Adunări Naţionale:UPDATE 12.34: Vicepreşedintele PLDM şi vicepreşedinte al Parlamentului, Liliana Palihovici, a comparat R. Moldova cu o casă, constatând că, atunci când s-au apucat s-o repare şi s-au umplut de praf, comuniştii s-au speriat şi au abandonat-o. „Noi am pus fundamentul unei Moldove europene", a spus Palihovici, afirmând, între altele, că astăzi „Moldova este o ţară a drumurilor bune".UPDATE 12.30: Iurie Leancă: „Alegerile din această toamnă se pot compara cu votarea Declaraţiei de Independenţă de pe 27 august 1991. Regiunea trece prin nişte transformări periculoase. Să fim vizionari, să renunţăm la interesele personale, interesele cetăţeanului şi ale statului să fie mai presus. Noi nu ne temem să comunicăm cu oamenii. PLDM este gata să câştige alegerile, nu pentru noi, dar pentru viitorul european al R. Moldova".

UPDATE 12.25: Prim-vicepreşedintele PLDM, premierul Iurie Leancă a enumerat mai multe realizări, printre care reabilitarea mai multor drumuri, contrucţia şi reparaţia instituţiilor de învăţământ, îmbunătăţirea infrastructurii etc. „În pofida acestor realizări, R. Moldova şi cetăţenii săi mai aşteaptă schimbări. Fiecare cetăţean vrea un loc de muncă bine plătit, o justiţie corectă, un ritm mai accelerat al reformelor. Noi azi decidem viitorul R. Moldova, viitorul acestei regiuni!".UPDATE 12.15: Potrivit liderului PLDM, alegerile din 30 noiembrie curent "sunt decisive" şi că "nu avem dreptul să greşim". Vlad Filat a anunţat că PLDM s-a lansat astăzi în campania electorală care "va fi una acerbă" şi a îndemnat oamenii să aleagă viitorul european al ţării.

UPDATE 12.10: Vlad Filat: "În numele PLDM, îmi asum obiectivul de a face din R. Moldova membru cu drepturi depline al UE. În 2020, R. Moldova va fi gata pentru a adera la UE. Dar pentru a realiza acest obiectiv, avem nevoie de susţinerea Dvs.".

UPDATE 12.08: Vlad Filat: "Au fost mulţi care ne luau în derâdere, dar astăzi avem semnat un Acord de Asociere cu UE şi o Zonă de Liber Schimb cu UE. Un viitor mai bun este posibil. UE ne întinde mâna. Pentru acest viitor trebuie să muncim împreună".

UPDATE 12.04: Vlad Filat: "Speranţa din 2009 are un nume - Europa. Europa înseamnă lupta pentru emanciparea noastră, calea spre libertatea noastră. Astăzi, inclusiv comuniştii cu paşapoarte biometrice în buzunar, călătoresc fără vize în Europa. Spre deosebire de Partidul Comuniştilor, PLDM este partidul responsabilităţii".

UPDATE 11.58: Preşedintele PLDM, Vlad Filat, şi-a început discursul prin a spune că protestele din aprilie 2009 "ne-au eliberat de laţurile comuniste", iar de cinci ani, speranţa de a avea un viitor european este reprezentată de PLDM, partid care "nu va dezamăgi". Vlad Filat i-a mulţumit lui Elmar Brok pentru susţinere şi premierului Iurie Leancă pentru "dedicaţia cu care munceşte".


FOTO: europalibera.org

UPDATE 11.46: Elmar Brok, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, reprezentant al Partidului Popular European, a declarat că R. Moldova şi-a făcut alegerea prin semnarea Acordului de Asociere cu UE, iar ţara noastră este azi "una europeană cu istorie, tradiţii şi cultură". Potrivit oficialului european, Europa este astăzi solidară cu R. Moldova. "Văd aici această mare de drapele ale R. Moldova şi UE. Iar drapelul verde (al PLDM - n.r.) este un pod între cele două, un pod spre viitorul naţiunii voastre. Am vorbit cu domnii Vlad Filat şi Iurie Leancă şi le-am spus că, atunci când voi merge la Bruxelles, voi spune că Moldova are nevoie şi de mai multă susţinere după sancţiunile ruseşti. UE are una dintre cele mai mari pieţe din lume", a spus Brok aplaudat de mulţime.UPDATE 11.35:
În PMAN este intonat imnul de stat al R. Moldova.UPDATE 11.24: Cei prezenţi în PMAN vizionează un video în care este comparată situaţia lăsată de regimul Voronin în 2009 şi acţiunile care au urmat ale guvernelor conduse de liderul liberal-democrat, Vlad Filat, şi prim-vicepreşedintele PLDM, Iurie Leancă, printre care modernizarea infrastructurii, liberalizarea regimului de vize cu UE, apropierea de Europa, atragerea susţinerii partenerilor din toată lumea, adoptarea Codului Educaţiei etc. "În ultimii cinci ani, Moldova a cunoscut o dezvoltare dinamică. Niciodată Moldova nu a fost mai hotărâtă să scape de sărăcie şi să se apropie de Europa decât acum. Europa ne susţine acum mai mult decât oricând".

Mii de persoane s-au adunat astăzi în Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru a asculta un raport de activitate al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) în cadrul evenimentului numit „PLDM pentru Europa”.

Oamenii au venit din toate raioanele Republicii Moldova, spun organizatorii.

Înainte de discursuri, atmosfera în PMAN a fost destinsă de formaţia „Catharsis”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.09.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce nu renunță Put...

23.09.2022 09:04 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un test pentru intel...

21.09.2022 13:53 Ziarul National Nicolae Negru, despre zăngănitul arme...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md