07:16:15 23.03.2019
 
Stiri

Leancă acuză voalat UE de problemele din R. Moldova: „Dacă Moldova este ţinută ca un etern vecin, acest lucru va face ca regiunea să fie imprevizibilă”

Politică 16.06.2018 15:00 Vizualizări6293 Autor: Ziarul National
Leancă acuză voalat UE de problemele din R. Moldova: „Dacă Moldova este ţinută ca un etern vecin, acest lucru va face ca regiunea să fie imprevizibilă”

Evoluţia societăţii din R. Moldova ar fi fost cu totul alta, dacă ar fi avut o perspectivă europeană clară oferită de Bruxelles în ultimii 20 de ani, susține vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă.

„Eu tind să cred şi este convingerea mea că faptul că Uniunea Europeană nu ne-a oferit această perspectivă a jucat un rol important în evoluţiile din societatea moldoveană a ultimilor 15 - 20 de ani”, a declarat Iurie Leancă vineri, la „Black Sea and Balkans Security Forum”.

Vicepremierul a mai adăugat că, „dacă Moldova este ţinută ca un etern vecin, acest lucru va face ca regiunea să fie imprevizibilă, plină de contradicţii, de provocări, un vacuum care va da ocazia altor ţări să intervină”.

„Calea noastră europeană este posibilă doar prin şi alături de România, aceasta este credinţa mea profundă”, a mai spus Iurie Leancă, manifestându-și speranțe în contextul preluării de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene anul viitor.

„Marea mea dorinţă ar fi ca viitoarea preşedinţie română a Consiliului Uniunii Europene să joace rolul pe care Bulgaria l-a jucat în generarea dezbaterii în jurul situaţiei din Balcanii de Vest (...), care a dat o perspectivă ţărilor din Balcanii de Vest de a deveni membre ale Uniunii Europene”, a arătat Leancă.

Printre problemele cu care se confruntă R. Moldova, vicepremierul a enumerat provocările la adresa statului de drept, faptul că tot mai mulţi cetăţeni emigrează, conflictul îngheţat transnistrean.

„Desigur, întrebarea este de ce suntem încă în această situaţie foarte dificilă, de ce Moldova este încă în această zonă-tampon, de ce Moldova nu are o perspectivă foarte clară, un viitor foarte clar legat de zona de care vrea să aparţină, de ce avem aceste provocări? E vorba de faptul că forţele interne ale ţării nu au fost capabile să ducă la capăt reformele sau poate e faptul că Uniunea Europeană nu ne-a oferit o perspectivă de a deveni eligibili pentru a deveni, în viitor, membri ai Uniunii Europene - e, de asemenea, o cauză pentru situaţia în care se află Moldova?”, s-a întrebat oficialul de la Chișinău.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!leancă AGENT KGB 16.06.2018 21:14

”molotova-CCCP” în UE?La paștele cailor. Dacă îi mai supărăm mult pe FRAŢII ROMÂNI cu ifose ”STATALIST-MOLDOVENISTE”(a se citi DORUL DE ȚARCUL RUSESC CCCP) e suficient VOTUL ROMÂNIEI şi ADIO UE! Cine știe să citească dincolo de ”LIMBA DE LEMN” a diplomației a înțeles demult că Țara Noastră MAMĂ ROMÂNIA a transmis mankurților ANTI-ROMÂNI de la Chișinău un mesaj clar: ORI ACCEPTAȚI REUNIREA IMEDIATĂ ori drum bun NA SYBYR,în uniunea eurasiatică a tătaro-calmucului putinKGB,adică CCCP3(csi e CCCP2). E clar?România NU VA PERMITE NICIODATĂ accesul respubliKAKA molotova în UE! Așa că ”STATALIȘTII-MOLDOVENIȘTI”(RUSIFICAȚI spălați pe creier)să-și ia gândul de a vedea vreodată în UE ,MUTANTUL HIDOS geopolitic, RUȘINEA Neamului Nostru ROMÂNESC numit respubliKAKA molotova. Avortonul cuplului MOLOTOV-frankenSTALIN în UE?Niciodată. Așa că e bine ca MANKURȚII ANTI-UNIONIȘTI să bage bine la cap: Indiferent de gargara treancafleancaKGB-plaHOȚniucKGB-candu-diacov-LupuKGB-maia sanduKGB-andrei năstaseKGB nu va fi în veci aderarea la UE altfel decât prin RE-UNIREA ROMÂNIEI de Est(Basarabia) cu Țara Noastră MAMĂ ROMÂNIA. RE-UNIRE şi PUNCTUM!

treanca fleanca CURVA KGB 16.06.2018 21:13

«moldova în UE»este doar o iluzie viclean fluturată de slugile Călăilor OCUPANŢI RUŞI,candu-lupuKGB și se slugoii mafioților ȚopaKGB(maia sandu-andrei năstase). «moldova în UE» este O MINCIUNĂ NERUȘINATĂ aruncată în ochii spălaţilor pe creier, MANKURŢILOR şi zombaţilor ”statalist-moldoveniști”. De ce ne prostesc pe faţă slugile Călăilor OCUPANŢI RUŞI,leancăKGB(secretar 2 la ambasada URSS),candu-plaHOȚniuc-lupuKGB preşedintele de colhoz iubitor de limbă "MOLDOVENEASCĂ"? Pentru a câştiga timp.De ce le trebuie timp? Pentru A CONTINUA RUSIFICAREA ROMÂNILOR basarabeni! Ce Parteneriat Estic,ce aderare,ce lupu-maia sandu-năstaseKGB? De ce tot ASCUNDEM ADEVĂRUL după cireş? Aderarea la UE se va face NUMAI PRIN RE-UNIFICAREA Basarabiei cu Ţara Noastră Mamă ROMÂNIA. NICIODATĂ ALTFEL. Ştiţi cum trebuie să fie votul celor 27 de ţări membre UE ca să aderăm? Nu ştiţi? Vă spun eu atunci:VOTUL TREBUIE SĂ FIE U-NA-NIM! Adică dacă îi mai supărăm mult pe FRAŢII ROMÂNI e suficient VOTUL ROMÂNIEI şi ADIO UE! Aţi văzut CUM A BLOCAT ROMÂNIA ADERAREA Serbiei la UE? BARBARII OCUPANŢI SÂRBI ,vor nu vor ,trebuie acum să le acorde TOATE DREPTURILE FRAŢILOR NOŞTRI ROMÂNI din Valea Timocului! Dacă nu o fac Ţara Noastră MAMĂ ROMÂNIA le spune ADIO UE! Cred că toată lumea s-a lămurit. Indiferent de macaroanele puse pe urechi de maia sandu-andrei năstase-leancă-lupu-candu nu va fi în veci aderarea la UE altfel decât prin RE-UNIFICARE. RE-UNIFICARE şi PUNCTUM!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.03.2019 09:51 Nicolae Negru Alegerile s-au încheiat, dar campania...

18.03.2019 09:17 Nicolae Negru După politica turtei dulci, vine poli...

15.03.2019 09:23 Nicolae Negru Când „principialitatea” politicienilo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce coaliție de guvernare credeți că va fi formată în R. Moldova după alegerile parlamentare din 24 februarie 2019?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md