05:28:35 16.08.2018
 
Stiri

„Lacul fără fund”, una dintre MINUNĂȚIILE României, stă ascuns între munți. Știți unde e?

Știri 13.05.2018 12:30 Vizualizări1462 Autor: Ziarul National
„Lacul fără fund”, una dintre MINUNĂȚIILE României, stă ascuns între munți. Știți unde e? sursa: google.ro

Una dintre minunățiile județului Alba, care merită vizitată de iubitorii de natură și frumos ce ajung pe aceste meleaguri, este Lacul Iezerul Șureanu.

Ascuns, undeva, într-o zonă împădurită de la poalele Munților Șureanu, „Lacul fără fund”, cum mai este numit, îți încântă privirea cu peisaje de vis, capabile să trezească emoții chiar și turistului care crede că a văzut de toate și că nimic nu-l mai poate surprinde, scrie ziarulunirea.ro.

Lacul Iezerul Șureanu este format la altitudinea de 1.840 m și este considerat unul dintre cele mai frumoase lacuri glaciare din România. În bătaia soarelui, luciul verzui – turcoaz al lacului oferă imagini de o splendoare rar întâlnită în Carpaţi. Chiar și atunci când suflă vântul, apa lacului rămâne calmă, încrețindu-se ușor ca un mare cearșaf verzui.

Are o adâncime de opt metri, o lungime de 94 de metri și o lățime de 91 m. Practic, e un spațiu neobișnuit de intim și retras, în contextul geografic spectaculos al Munților Șureanu. Specialiștii spun că este vorba despre „circul glaciar Șureanu”, sculptat în resturile domoale ale platformei Șureanu-Comărnicelac-Sureanulu.

Întinderea cu apă străvezie poate fi cel mai bine admirată de pe traseul de urcare pe masivul Şureanu. Veți avea panorama Munților Șureanu și, mai ales, a Iezerului, pe fundul căruia se pot zări bolovani uriași.

Cei care vizitează această minunăție a naturii trebuie să știe că înotul în Iezer este interzis. Datorită limpezimii, apa Iezerului Șureanu creează iluzia optică a adâncimii mici. În realitate, însă, apa este adâncă încă de la mal, extrem de rece și poate cauza crampe musculare chiar în timpul verii, transmite realitatea.net.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.08.2018 09:30 Nicolae Negru Împotriva tragediilor anacronice

10.08.2018 09:27 Nicolae Negru Oligarho-unioniștii, oligarho-europen...

06.08.2018 09:30 Nicolae Negru Unor colegi

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md