08:30:49 12.12.2018
 
Stiri

Kalașnikov AMENINȚĂ: Propunerea de a interzice persoanelor care nu cunosc limba română să participe la parlamentare ar putea duce la DESTRĂMAREA R. Moldova

Politică 21.11.2018 14:49 Vizualizări2807 Autor: Ziarul National
Kalașnikov AMENINȚĂ: Propunerea de a interzice persoanelor care nu cunosc limba română să participe la parlamentare ar putea duce la DESTRĂMAREA R. Moldova Strateq.az
Leonid Kalașnikov

Propunerea liberalilor de a interzice deputaţilor să folosească limba rusă în activitatea lor va duce la destrămarea R. Moldova, a declarat Leonid Kalaşnikov, preşedintele Comisiei Dumei de Stat pentru afacerile CSI, integrarea eurasiatică şi relaţiile cu compatrioţii.

Deputatul rus a menţionat că „toate iniţiativele lor au scopul de a îngusta tot ceea ce era şi este în statul numit Uniunea Sovietică - folosirea limbii ruse”, transmite agenţia „Infotag” cu referire la presa rusă.

„Iar scopul se pare că este spre Vest. Atunci să nu vă miraţi de prăbuşirea propriei ţări. Aceasta este o nouă iniţiativă care vizează acest lucru”, a continuat Kalaşnikov.

Potrivit lui, consecinţa unei astfel de politici a autorităţilor Moldovei este situaţia din Transnistria şi Găgăuzia: „Moscova nu ar trebui să răspundă la o astfel de iniţiativă în niciun fel, căci propria populaţie a Moldovei a răspuns deja”.

Partidul Liberal (PL) a publicat, ieri, un proiect de lege, potrivit căruia cetăţenii R. Moldova care nu vorbesc limba română nu vor putea participa la alegerile parlamentare. Potrivit autorilor, necunoaşterea de către deputaţi a limbii oficiale reduce posibilităţile Legislativului, generează cheltuieli mai mari pentru traducerea documentelor şi subminează suveranitatea Republicii Moldova.

PL mai consideră că, deoarece de la aprobarea Declaraţiei de Independenţă au trecut 27 de ani, „absolut toţi reprezentanţii minorităţilor naţionale au avut timp să înveţe limba statului suveran în care trăiesc”. Liberalii au calculat că adoptarea acestor modificări ar face economii de 1,5 milioane de lei anual pentru traduceri.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!vasile 21.11.2018 16:45

Dece nu se destrama F. Rasurilor care vorbesc in limba porceasla? Ca doar e tara federala si ar trebui mai mult ca nimeni sa respecte majoritatea cetatenilor cu alta limba vorbita!

Vasile Stroiu 21.11.2018 19:34

Leonid Kalaşnikov, preşedintele Comisiei Dumei de Stat pentru afacerile CSI, integrarea eurasiatică şi relaţiile cu compatrioţii prin politica sa șovinistă de facto a distrus deja CSI, fostele republici sovetice, inclusiv Republica Moldova, se duc, preponderent, spre UE și NATO, ignorând orice amenințare din partea Rusiei cu tancuri, rachete și automate Kalaşnikov.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.12.2018 09:31 Nicolae Negru PLDM, un pas umilitor, dar corect

07.12.2018 09:24 Nicolae Negru O coaliție cu PD este inevitabilă

03.12.2018 09:19 Nicolae Negru Filip, Plahotniuc, Putin și Ghimpu

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md