14:18:06 18.12.2018
 
Stiri

Iurie Leancă: „Fără recunoașterea obiectivului de integrare europeană a R. Moldova de către țările europene, noi NU avem un viitor”

Politică 19.06.2018 21:00 Vizualizări3869 Autor: Ziarul National
Iurie Leancă: „Fără recunoașterea obiectivului de integrare europeană a R. Moldova de către țările europene, noi NU avem un viitor” privesc.eu

R. Moldova nu are șansa de a se dezvolta și impune, atâta timp cât obiectivul de integrare europeană nu este recunoscut de UE, consideră viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă.

„Fără claritatea și recunoașterea obiectivului de integrare europeană a Republicii Moldova de către țările europene, noi nu avem un viitor, nu avem șansa de a ne dezvolta și să ne impunem. De aceea, întreaga activitate pe care o desfășor, alături de colegii de la Externe, se concentrează pe readucerea în centrul atenției UE a subiectului regiunii noastre”, a declarat astăzi Iurie Leancă, în cadrul unei conferințe de presă în care a evidențiat importanța relațiilor interstatale, în mod special cele dintre SUA și UE pentru regiunea Europei de Est, inclusiv pentru Republica Moldova

Vicepremierul pentru Integrare Europeană a punctat că obiectivul vizitelor sale la Viena și Constanța a fost să readucă în dezbateri viitorul Republicii Moldova, în contextul ultimelor evoluții de pe arena internațională.

„Mi-aș dori foarte mult ca de viitorul țării noastre să nu se preocupe doar guvernarea, dar și opoziția care pretinde a fi proeuropeană. Deci, dacă e proeuropeană, pe acest subiect, cel puțin, trebuie să avem un consens larg, național, iar atunci când mergem la Bruxelles, de exemplu, să vorbească despre viitorul Republicii Moldova într-un context european”, a subliniat Iurie Leancă.

Amintim că, recent, Iurie Leancă a efectuat mai multe vizite oficiale în Slovacia, Austria și România. Subiectul central al discuțiilor l-a constituit dinamizarea relațiilor dintre Republica Moldova și statele membre ale Uniunii Europene.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.12.2018 09:19 Ziarul National Și tu, Lukașenko?

10.12.2018 09:31 Nicolae Negru PLDM, un pas umilitor, dar corect

07.12.2018 09:24 Nicolae Negru O coaliție cu PD este inevitabilă

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md