19:00:46 25.09.2018
 
Stiri

Iurie Leancă: „Fără recunoașterea obiectivului de integrare europeană a R. Moldova de către țările europene, noi NU avem un viitor”

Politică 19.06.2018 21:00 Vizualizări3643 Autor: Ziarul National
Iurie Leancă: „Fără recunoașterea obiectivului de integrare europeană a R. Moldova de către țările europene, noi NU avem un viitor” privesc.eu

R. Moldova nu are șansa de a se dezvolta și impune, atâta timp cât obiectivul de integrare europeană nu este recunoscut de UE, consideră viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă.

„Fără claritatea și recunoașterea obiectivului de integrare europeană a Republicii Moldova de către țările europene, noi nu avem un viitor, nu avem șansa de a ne dezvolta și să ne impunem. De aceea, întreaga activitate pe care o desfășor, alături de colegii de la Externe, se concentrează pe readucerea în centrul atenției UE a subiectului regiunii noastre”, a declarat astăzi Iurie Leancă, în cadrul unei conferințe de presă în care a evidențiat importanța relațiilor interstatale, în mod special cele dintre SUA și UE pentru regiunea Europei de Est, inclusiv pentru Republica Moldova

Vicepremierul pentru Integrare Europeană a punctat că obiectivul vizitelor sale la Viena și Constanța a fost să readucă în dezbateri viitorul Republicii Moldova, în contextul ultimelor evoluții de pe arena internațională.

„Mi-aș dori foarte mult ca de viitorul țării noastre să nu se preocupe doar guvernarea, dar și opoziția care pretinde a fi proeuropeană. Deci, dacă e proeuropeană, pe acest subiect, cel puțin, trebuie să avem un consens larg, național, iar atunci când mergem la Bruxelles, de exemplu, să vorbească despre viitorul Republicii Moldova într-un context european”, a subliniat Iurie Leancă.

Amintim că, recent, Iurie Leancă a efectuat mai multe vizite oficiale în Slovacia, Austria și România. Subiectul central al discuțiilor l-a constituit dinamizarea relațiilor dintre Republica Moldova și statele membre ale Uniunii Europene.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.09.2018 09:25 Nicolae Negru O nouă amăgeală: politicieni noi fără...

21.09.2018 11:19 Ziarul National Maria Șleahtițchi // Pe strada Lech K...

21.09.2018 09:27 Nicolae Negru Fantoma lui Filat sau diplopie

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md