03:34:08 05.03.2021
 
Stiri

Inventatorul Internetului spune că giganţii tech GOOGLE și FACEBOOK ar trebui fărâmiţaţi

Știri 06.11.2018 17:05 Vizualizări1097 Autor: Ziarul National
Inventatorul Internetului spune că giganţii tech GOOGLE și FACEBOOK ar trebui fărâmiţaţi Sursa: adevarul.ro


Giganţi tech precum Facebook sau Google au devenit atât de dominanţi încât ar putea fi nevoie să fie fărâmiţaţi, cu excepţia situaţiei în care ar apărea alţi competitori ori dacă supremaţia lor s-ar reduce, a declarat Tim Berners-Lee.

Berners-Lee, specialistul care a inventat Internetul în 1989, a spus că este dezamăgit de situaţia curentă a lumii virtuale, referindu-se în special la scandalurile privind abuzul datelor cu caracter personal şi folosirea reţelelor sociale pentru a răspândi ură. Începând cu anii ’90, revoluţia digitală a generat o serie de companii tech americane care combinat, au acum o putere financiară şi culturală mai mare decât majoritatea statelor suverane, relatează The Guardian. Apple, Microsoft, Amazon, Google şi Facebook au un capital combinat de piaţă de 3.7 trilioane de dolari, care este egal cu PIB-ul Germaniei de anul trecut.

În prezent profesor la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) şi la Universitatea din Oxford, Barners-Lee şi-a exprimat dezamăgirea faţă de modul în care firma de consultanţă Cambridge Analytica a obţinut datele personale ale 87 milioane de utilizatori Facebook de la un singur cercetător. Acesta a spus că scandalul a fost un punct de reper pentru multă lume.

„Sunt dezamăgit de starea actuală a web-ului. Am pierdut sentimentul de împuternicire individuală şi, într-o anumită măsură, cred că şi optimismul s-a stricat”, a adăugat „părintele Internetului”.

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, şi-a cerut scuze după scandalul Cambridge Analytica şi s-a angajat să depună mai multe eforturi pentru a proteja datele utilizatorilor. Totuşi, Berners-Lee menţionează că reţelele sociale sunt folosite în continuare ca un mijloc de a propaga ură.

„Dacă puneţi o picătură de dragoste în Twitter, aceasta va părea că risipeşte. Dar dacă puneţi o picătură de ură, simţi cum se propagă mult mai puternic. Aşa ajungi să te întrebi: «Ei bine, asta e din cauza modului în care Twitter a fost conceput?»”.

Sursa: adevarul.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2021 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce tac ambasadorii

26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

23.02.2021 08:19 Ziarul National APELUL lui Alecu Reniță pentru Maia S...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md