15:02:10 21.06.2024
Stiri

IMPORTANT pentru vânători! Ce și când pot vâna

Social 15.08.2015 12:39 Vizualizări2959 Autor: Galina Munteanu


IMPORTANT pentru vânători! Ce și când pot vâna

Începând de astăzi şi până pe 18 octombrie, este permis vânatul porumbeilor în weekend şi în zile de sărbători nelucrătoare. Astfel, un vânător are dreptul să vâneze 15 exemplare într-o zi de vânătoare. Totodată, se interzice împuşcarea porumbeilor pe liniile de telecomunicaţii, acoperişuri şi în locurile de depozitare a cerealelor.

Tot de astăzi şi până pe 11 octombrie curent, inclusiv, este permis vânatul prepeliţelor. Vânătoarea la prepeliţe va fi efectuată individual sau în grup de până la trei vânători la un câine de specie brac, retriever sau spaniel, înregistrat la Societatea Vânătorilor şi Pescarilor din R. Moldova, care eliberează şi un paşaport pentru câinele de vânătoare.

De asemenea, în zilele de sâmbătă, duminică şi de sărbători, se va vâna în baza permiselor speciale, eliberate de subdiviziunile teritoriale, individual pentru fiecare participant, cu respectarea strictă a hotarelor terenurilor indicate în permise.

Totodată, până pe 10 ianuarie 2016, inclusiv, la vânătoarea de păsări sălbatice se permite împuşcarea vulpilor. Cota vânatului la vulpi nu este limitată.

Potrivit Codului Contravenţional al R. Moldova, pentru încălcarea regulilor de vânătoare se prevede o amendă de până la o mie de lei pentru persoanele fizice sau până la opt mii de lei pentru persoanele cu funcţie de răspundere.

Pentru vânătoarea fără autorizaţie, fără carnet de vânător sau fără autorizaţie de portarmă şi de folosire a armei de vânătoare, depăşirea normelor stabilite de recoltare a vânatului, precum şi vânătoarea în locurile interzise şi în perioadele de prohibiţie, folosirea armelor, uneltelor şi metodelor interzise, se prevede amendă până la două mii de lei pentru persoanele fizice, sau până la opt mii de lei pentru persoanele cu funcţie de răspundere.

Inspectoratul General al Poliţiei recomandă maximă prudenţă în timpul vânatului şi respectarea strictă a regulilor de folosire a armelor şi muniţiilor de vânătoare.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md