07:32:37 24.05.2024
Stiri

DETALII în cazul perchezițiilor de ieri de la IGP // Trei angajați „FURAU” SUTE de MII de lei lunar de pe cardurile ministerului!

Anticorupție 11.03.2015 10:17 Vizualizări2943 Autor: Galina Munteanu


DETALII în cazul perchezițiilor de ieri de la IGP // Trei angajați „FURAU” SUTE de MII de lei lunar de pe cardurile ministerului!

Trei angajați ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și un operator al unei stații PECO din capitală au fost reținuți preventiv pentru 72 de ore, fiind suspectați că ar fi furat bani de pe cardurile ministerului. Anunțul a fost făcut de către ministrul de Interne, Oleg Balan, în cadrul unei conferințe de presă.

„Schema consta în sustragerea banilor publici de pe cardurile Poliției, care erau destinate pentru alimentarea cu combustibil a automobilelor de serviciu. Avem convorbirile telefonice, filmările prin care colaboratorii se întâlneau cu operatorii de la stațiile PECO. Aduceau cardurile de alimentare cu combustibil, le transmiteau operatorilor de la PECO, aceștia, într-o perioadă de timp, alimentau persoane civile, luau banii cash, urmând ca la sfârșitul schimbului să transmită banii colaboratorilor. De obicei, banii se transmiteau colaboratorului INP la domiciliul operatorului stației PECO”, a spus Balan.

Potrivit ministrului de Interne, Oleg Balan, aceștia ar fi sustras lunar câte circa 200 de mii de lei. „Nu știm din ce lună activa această grupare, am putut ridica documentele doar din ultimele luni. Avem înscrisuri cu persoane, cu nume începând din luna octombrie 2014”, a mai spus Balan.

Printre cei reținuți se numără șeful adjunct al Serviciului de aprovizionare și logistică al Inspectoratului General al Poliției, un şef de secţie din cadrul Direcţiei finanţe a INP, responsabil de contabilizarea combustibilului, dar și inginerul principal-mecanic al INP, responsabil de distribuirea cardurilor.

În biroul lui au fost gasiți 79 de mii de lei, 1 100 de dolari și 500 de euro. Alături de acesta a fost reținut și un șef de secție în cadrul Direcției Finanțe a Inspectoratului Național de Patrulare, responsabil de contabilizarea combustibilului. În total, simultan au fost desfășurate nouă percheziții.

Potrivit ministrului de Interne, dosarul a fost intentat la sfârșitul lunii februarie curent. „A început curățarea pe interior. Sper ca acest semnal să fie clar. Umează să stabilim cât de mare era această grupare ca să vedem dacă mai sunt implicați și alți colaboratori”, a mai spus ministrul de Interne.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md