00:20:43 26.06.2024
Stiri

INP știe cum să reducă numărul accidentelor rutiere. Ce propuneri are pentru MTID

Social 04.02.2016 12:08 Vizualizări1908 Autor: Galina Munteanu


INP știe cum să reducă numărul accidentelor rutiere. Ce propuneri are pentru MTID

Numărul mare al accidentelor rutiere pune în gardă polițiștii. Astfel, pentru a diminua riscul producerii acestora, Inspectoratul Național de Patrulare (INP) a efectuat o analiză a accidentelor rutiere grave, comise pe drumurile naţionale. De asemenea, au fost identificate și porțiunile de drum unde au loc cel mai des accidente rutiere.

Este vorba despre 73 de tronsoane ale drumurilor naționale cu potențial înalt de risc al producerii accidentelor de circulaţie.

Anul trecut, pe aceste porțiuni de drum au fost comise 156 de accidente rutiere grave, soldate cu 27 de persoane decedate și alte 216 traumatizate.

În situația în care Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor (MTID) este responsabil de întreţinerea, reparaţia şi dotarea cu mijloace de semnalizare a drumurilor, INP recomandă instituției să revadă posibilitatea și să construiască parapetul median, pentru evitarea ieşirii pe contrasens, dar și reducerea vitezei circulaţiei transportului prin denivelări artificiale.

De asemenea, INP recomandă asigurarea condiţiilor de securitate a deplasării pietonilor prin construcţia parapetelor protectoare pentru pietoni, spaţiilor de siguranţă şi refugiu denivelat; iluminarea stradală publică, modernizarea dispozitivelor de semnalizare şi instalaţiilor rutiere; modificări în schema existentă de amplasare a indicatoarelor rutiere, dar și instalarea parapetelor de siguranţă suplimentare, piloni de semnalizare etc.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md