10:23:09 22.10.2018
 
Stiri

Guvernele de la București și Chișinău, ședință COMUNĂ la finele lunii iunie: Dialogul parlamentar din cele două state românești, cu rezultate clare pentru cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului

Politică 11.06.2018 13:40 Vizualizări880 Autor: Ziarul National
Guvernele de la București și Chișinău, ședință COMUNĂ la finele lunii iunie: Dialogul parlamentar din cele două state românești, cu rezultate clare pentru cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului

Coreședinții Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României, George Mocanu și Bogdan-Ionel Rodeanu, au semnat astăzi, la Chișinău, o Declarație comună ce reiterează sprijinul pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

Potrivit Declarației, Comisia își exprimă susținerea pentru urgentarea proiectelor de infrastructură în ce privește interconectarea energetică, dezvoltarea cooperării în domeniul construcției, modernizării infrastructurii de transport și identificarea unor soluții durabile pentru sporirea eficienței în ce privește tranzitul la frontieră.


Declarația a fost semnată după cea de-a șaptea reuniune a Comisiei, George Mocanu afirmând că, până acum, datorită dialogului parlamentar dintre Chișinău și București, au fost rezolvate mai multe probleme în beneficiul cetățenilor R. Moldova.

Printre acestea se numără semnarea contractului de privatizare a companiei „MoldvestTransgaz” de către „Eurotransgaz”, care are în calitate de fondator unic compania „Transgaz” din România și reprezintă o investiție strategică pe malul stâng al Prutului, dar și rezolvarea problemei celor peste 60 de mii de minori basarabeni care au rămas la un moment dat fără acte de identitate și călătorie românești.

Deputatul Mocanu a adăugat că părțile discută acum despre semnarea unui Acord care să prevadă facilități la angajarea în câmpul muncii a cetățenilor basarabeni peste Prut și invers, mai ales că în R. Moldova există deja peste 1 600 de companii cu capital românesc.

Copreședinții Comisiei au mai anunțat că, la finele lunii iunie curent, guvernele de la Chișinău și București se vor întruni în ședință comună, iar printre subiectele de discuție va fi și accelerarea vitezei de valorificare a resurselor disponibile în cadrul proiectelor transfrontaliere.

Menționăm că delegația Parlamentului României, care se află în R. Moldova, este formată din deputații Bogdan-Ionel Rodeanu, Silviu-Nicu Macovei, Andrei-Daniel Gheorghe, József-György Kulcsár-Terza, Ștefan Mușoiu, Ștefan-Alexandru Băișanu, Tudor Ciuhodaru, Maricela Cobuz, Nicolae-Daniel Popescu și senatorul Ion Hadârcă. Aceștia au planificate întrevederi cu președintele Parlamentului Andrian Candu, deputații din Comisia economie, buget și finanțe, Comisia politică externă și integrare europeană, Comisia protecție socială, sănătate și familie. Parlamentarii români vor mai purta discuții cu oficiali de la Guvern și vor vizita o serie de instituții de menire socială și culturală, renovate cu sprijinul financiar al Guvernului României.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Olga 11.06.2018 13:59

Oricit nu s-ar vorbi la canalele lui Topa si Filat ca guvernarea lui Plahotniuc este rea, se pare ca adevarul este altul. PD arata reforme si progrese, iar romanii, europenii si americanii ii sprijina.

Artur 11.06.2018 15:03

Nu bre, real e unica șansă a noastră de a ne dezvolta, dacă vreți rusul, plecați sub Moscova la 200 de Km și vedeți cum o să trăim și noi.

Tudor 11.06.2018 15:21

Guvernarea actuala a reusit sa demonstreze rezultate remarcabile la capitolurile relatii externe si cu proiectele si reforme pentru a incalzi relatiile din statele Romania si R.Moldova, va constitui un beneficiu enorm pentru calea de integrare ce o parcurge tara noastra cu asa reprezentat puternic, dar din pacate mai sunt elemente ce impiedica acest viitor european ca Maia si Nastase ce sunt doar niste umbre si marionete a clanurilor mafiote.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.10.2018 09:09 Nicolae Negru A patra cale sau Ideologia Juche în v...

19.10.2018 08:59 Nicolae Negru Politica urii

18.10.2018 10:02 Ziarul National Gheorghe Erizanu: Erdogan

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că sintagma „integrare europeană” trebuie introdusă în Constituția R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md