04:26:25 18.07.2024
Stiri

FOTO // Ce spune pielea despre starea ta de sănătate? Semnele care indică boli grave

Reportaj 05.06.2014 18:30 Vizualizări4481 Autor: Ziarul National
FOTO // Ce spune pielea despre starea ta de sănătate? Semnele care indică boli grave sursa: descoperă.ro


Pielea, care este cel mai mare organ al corpului şi care se regenerează cel mai rapid, oferă indicii clare despre starea noastră de sănătate.

De la stres şi tulburări hormonale până la boli grave - multe probleme pot fi observate de medic printr-o simplă analiză a pielii, potrivit descoperă.ro.

1. Mici umflături ale pielii, similare coşurilor, dar de obicei de culoare albă, indică boli precum alergiile sau astmul. Afecţiunea se numeşte keratosis pilaris şi nu este gravă, nu deranjează, dar este greu de scăpăt de ea.2. Pete violete, închise la culoare care apar în cutele pielii, sunt un semn de diabet. Boala se numeşte acanthosis nigricans şi este asociată deseori cu obezitatea sau diabetul, dar uneori poate fi un semn de cancer, explică medicul Amy Derick, de la Universitatea Northwestern.

3. Coşurile sunt normale la pubertate, dar există şi adulţi care suferă de această problemă. În cazul lor, acneea este semnul unor dezechilibre hormonale provocate de boli endocrine, cum este sindromul ovarelor polichistice. De asemenea, femeile care renunţă la pilulele contraceptive sau care încep să folosească aceste pilule pot avea erupţii pe piele.4. Când pielea capătă o nuanţă gălbuie este semnul unor afecţiuni hepatice. Pielea devine colorată din cauză că ficatul nu mai funcţionează corect şi apare acest icter. La nou-născuţi este ceva considerat normal şi temporar, dar la adulţi poate fi semn de hepatită, ciroză sau cancer hepatic. De asemenea, uneori şi albul ochilor devine gălbui în aceste cazuri.

5. Mici depozite galbene în jurul ochilor indică un nivel foarte mare de colesterol. Afecţiunea arată prezenţa unor boli cardiace şi riscul crescut de atac de cord.6. O iritaţie bine localizată poate fi semnul unei muşcături de căpuşă, care poate provoca boala Lyme. Boala este foarte gravă dacă nu este tratată la timp.7. Pungile de sub ochi pot fi provocate de deshidratare, de lipsa somnului, dar şi de alergii. De asemenea, genetica are un rol important, prin urmare cearcănele pot fi pur şi simplu moştenite.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md