12:15:57 30.05.2020
 
Stiri

DECIZIE la Parlament // Fostul ministru de Interne NU este de-acord cu MORATORIUL aplicat de Guvern la acordarea „cetățeniei contra investiții” până la sfârșitul anului: Deputatul democrat nu vede „niciun risc”

Politică 28.02.2020 13:49 Vizualizări1724 Autor: Ziarul National
DECIZIE la Parlament // Fostul ministru de Interne NU este de-acord cu MORATORIUL aplicat de Guvern la acordarea „cetățeniei contra investiții” până la sfârșitul anului: Deputatul democrat nu vede „niciun risc”


Parlamentul a redus perioada moratoriului impus la legea care permite vinderea cetățeniei R. Moldova până la 1 septembrie 2020, deși Guvernul a propus extinderea interdicției până la 1 ianuarie 2021.

Deputații au votat astăzi în două lecturi proiectul de lege privind instituirea moratoriului respectiv.

Cel mai aprig susținător al acordării cetățeniei moldovenești contra investiții a fost, în cadrul ședinței Parlamentului, deputatul democrat Alexandru Jizdan, șeful Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică (ministru de Interne la momentul aprobării, cu scandal, a acestei legi - n.r.).

Acesta a acuzat Guvernul că nu l-a convins de necesitatea aplicării moratoriului, adăugând că nu există „niciun risc” la adresa securității R. Moldova, întrucât solicitanții de cetățenie contra bani sunt verificați minuțios înainte de a obține pașapoarte moldovenești.

Jizdan a mai spus că R. Moldova „nu are resurse naturale, nu are petrol” și vinderea cetățeniei reprezintă o modalitate de a obține „500 de milioane de euro invesiții”.

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco, a amintit temerile exprimate de înalți oficiali europeni vizavi de acest program de comercializare a cetățeniei R. Moldova care este incompatibil cu regimul liberalizat de vize, iar Jizdan a promis să întreprindă măsuri pentru a desecretiza numele solicitanților de cetățenie moldovenească în baza acestei legi.

Menționăm că, până în prezent, opt persoane au obținut pașapoarte moldovenești după ce au plătit câteva sute de mii de euro, alte peste 30 de dosare fiind examinate de autorități.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Nicolae 28.02.2020 16:44

Mafiotii doresc cetatenia RM sa fie cumparata sa-si ajute si hotii lor in lege parteneri poate de prin CSI. Cred ca asta ar pune cuiul pe sicriul circulatiei libere turisto-mafiota a moldovanilor prin Occident. Regimul vizelor va fi reintrodus si UE are nevoie de cat mai multe motive in afara unui acord european de asociere pe care RM nu l-a respectat deloc. Asta ar fi un motiv excelent: posibilitatea ca mafia csi sa se plimbe aiurea prin Occident via Molotova. Grija mare la cine cere asa ceva printre politicienii de pe Bic si mai ales cine ar putea obtine asa ceva si de ce. Cum clasici in viata ar zice: Nu va jucati cu focul ca nu se va mai iesi de prin teritoriul pruto-nistrean decit cu invitatie pe persoana fizica ca pe vremuri !...

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md