04:53:51 08.12.2021
Stiri

Foștii deputați: mai liniștiți, dar ȘOMERI și dezamăgiți. Ce face Veaceslav Ioniță

Politică 04.03.2015 12:55 Vizualizări4089 Autor: Raisa Lozinschi
Foștii deputați: mai liniștiți, dar ȘOMERI și dezamăgiți. Ce face Veaceslav Ioniță


După alegerile parlamentare din noiembrie 2014, nu au mai ajuns în Parlament. Unii au candidat pe liste electorale și nu au reușit, alții – fie nu li s-a propus, fie nu au mai vrut. Un lucru, însă, îi leagă aproape pe toți – sunt șomeri și, după o pauză, își caută de lucru.

Dacă fostul deputat comunist Iurie Muntean vrea să se ocupe de știință, fostul deputat liberal-democrat Veaceslav Ioniță vrea să rămână în „viața publică”.

„Sunt într-un fel de semi-ocupare. Am avut o pauză extrem de utilă, iar acum îi ajut pe colegii de la IDIS „Viitorul”, că lansează câteva proiecte. Îi ajut cu ce pot, dar nu cred că mă voi angaja acolo. Între funcția de deputat și o viață publică mai departe, cred că e bine să-mi iau câteva luni de pauză”, ne-a spus Ioniță.

Întrebat dacă spunând „viață publică” are în vedere politica, Veaceslav Ioniță ne-a declarat că nu a fost niciodată indiferent față de ce se întâmplă și că „ceea ce am făcut, vreau să continui”.

Fostul deputat liberal-reformator Anatol Arhire susține că nu va renunța niciodată la „politica pursânge, proromânească și proeuropeană”, dar deocamdată „sunt în județul Ungheni, în căutarea unui loc de muncă”.

Anatol Arhire afirmă că „a dat bună ziua la mai multe adrese”, fiindcă toată viața a deținut funcții de conducere, are capacități și speră să nu rămână fără un loc de muncă, mai ales că are cinci copii de întreținut, iar soția i s-a întors bolnavă de la munca peste hotare.

Fosta deputată democrată Stela Jantuan e sinceră: „Sincer, acum nu fac nimic. Deocamdată, nici nu vreau. Trebuie să văd quo vadis (încotro mergem – n.r.)”.

Stela Jantuan zice că a rămas în politică, doar că „ceea ce se întâmplă în R. Moldova nu e politică, e un teatru de amatori”.

„În anii ’90 au fost personalități în politică. Cei de astăzi din politică nu mă reprezintă. Sunt oameni destoinici care au făcut parte din echipe care nu și-au îndeplinit angajamentele”, reflectează fosta legislatoare.

Păi, ați făcut și Dvs. parte din aceste echipe… „Da, am făcut și eu parte. Îmi asum o parte din vină. Dar cel mai important este să te oprești la timp”, crede Stela Jantuan.

Și fostul deputat democrat Iurie Bolboceanu își revine „după 12 ani de deputăție”, dar tot își caută un loc de muncă.

„Tot timpul am fost funcționar public. Nu am niciun business. Niște propuneri de perspectivă sunt, dar oferte concrete nu am”, zice deputatul care a părăsit surprinzător fracțiunea parlamentară a democraților în februarie 2014, cu puțin timp înainte ca să ia proporții scandalul privind cumpărarea deputaților care să nu voteze ratificarea Acordului de Asociere a R. Moldova cu UE.

„Și ce, eu nu am votat acordul? Nu a fost niciun plan. Că urma să plec, știau mai mulți în partid, inclusiv domnul Dumitru Diacov. Dacă mă plăteau atunci, mă foloseau acum într-un proiect politic”, combate acuzațiile Bolboceanu.

Chiar dacă atunci când a ieșit din fracțiunea PD a zis că se lasă definitiv de politică, mai ales că nici acum „nu are sufletul împăcat” că ar fi reușit să realizeze tot ce și-a propus – „8 ani în opoziție”, astăzi Iurie Bolboceanu nu mai este atât de sigur. „Lucrurile se mai schimbă”, zice el.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un pas inedit, corec...

03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioase acțiunile CEC și ale justiției în cazul alegerilor locale noi de la Bălți: excluderea din cursă a candidatului Partidului „Șor”, Marina Tauber, și organizarea turului doi de scrutin pe 19 decembrie cu următorii doi candidați?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md