18:48:44 18.03.2019
 
Stiri

Finanțare mai consistentă pentru școli și grădinițe, dar și majorarea salariilor din domeniul educației: Blocul „ACUM” și-a făcut public angajamentul pentru educație

Alegeri 2018 12.02.2019 15:19 Vizualizări398 Autor: Ziarul National
Finanțare mai consistentă pentru școli și grădinițe, dar și majorarea salariilor din domeniul educației: Blocul „ACUM” și-a făcut public angajamentul pentru educație

Majorarea finanțării școlilor și grădinițelor, precum și a salariilor din învățământ, astfel încât părinții să nu fie obligați să plătească suplimentar pentru studiile copiilor, promite Blocul electoral „ACUM”, care și-a prezentat astăzi angajamentul pentru domeniul educației.

Reprezentanții blocului afirmă că vor reuși aceste lucruri prin creșterea treptată a bugetului pentru educație și aprobarea unui pachet-standard de servicii educaționale pe care ar trebui să le presteze fiecare instituție de învățământ.

„Datoria noastră este să avem o școală care să ajute copiii să devină adulți responsabili, apți să-și creeze propria bunăstare și să muncească pentru bunăstarea comunității din care fac parte. Școala pe care o visăm noi educă copiii fără a-i uniformiza, le deschide căi spre a-și desăvârși propriul potențial și le deschide drumul către lumea inovației mondiale”, a declarat Maia Sandu astăzi, într-o conferință de presă.

În domeniul dezvoltării învățământului preșcolar, Blocul „ACUM” își propune să crească investițiile capitale, să asigure locuri în grădiniță pentru toți copiii și să aloce mai multe fonduri pentru creșterea salariilor angajaților din grădinițe, în special ale educatorilor.

Blocul „ACUM” a mai anunțat punerea în aplicare a unui program național pentru dezvoltarea resurselor umane în educație, prin care va identifica și atrage în sistem tinerii cu vocație pedagogică, și va întreprinde măsuri pentru a „elibera” profesorii de timpul excesiv pierdut pentru pregătirea documentelor, astfel ca aceștia să aibă mai mult timp pentru a-și perfecționa abilitățile de predare și a-și concentra mai mult atenția pe elevi și procesul de învățare.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.03.2019 09:17 Nicolae Negru După politica turtei dulci, vine poli...

15.03.2019 09:23 Nicolae Negru Când „principialitatea” politicienilo...

11.03.2019 09:04 Nicolae Negru Fiindcă alegerile anticipate nu rezol...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Procuratura Generală trebuie să deschidă un dosar penal după declarațiile lui Ilan Șor potrivit cărora acesta i-ar fi finanțat două campanii electorale anterioare și i-ar fi pus la dispoziție avionul privat președintelui Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md