06:31:31 08.12.2021
Stiri

Filat a vorbit despre DRAMA PERSONALĂ şi despre TICĂLOŞII cărora le va TRÂNTI uşa în nas

Politică 25.10.2014 14:51 Vizualizări3721 Autor: Ziarul National
Filat a vorbit despre DRAMA PERSONALĂ şi despre TICĂLOŞII cărora le va TRÂNTI uşa în nas


Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, a explicat că obiectivul său pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie nu este de a obţine funcţii, dar să câştige alegerile pentru ca parcursul european al R. Moldova să devină ireversibil.

„Am demonstrat că pentru mine funcţiile nu sunt primordiale, chiar dacă pe parcursul timpului s-au tot făcut speculaţii. Obiectivul meu este ca R. Moldova să se mişte înainte şi să oferim ireversibilitate parcursului european”, a declarat Vlad Filat în cadrul unei emisiuni de la Publika TV.

Ex-premierul a explicat de ce are unele emoţii când se referă la atingerea obiectivului respectiv. „Eu am trăit, dacă vreţi, o dramă personală în 2001. Am fost membru al Guvernului Sturza în 1998-1999, cabinet care s-a angajat sincer să realizeze reforme grele, dar necesare. A fost primul Executiv care a avut în programul de guvernare un capitol care se referea la integrarea europeană. Au venit alegerile din 2001 şi totul s-a năruit. Eu nu vreau să mai trăiesc încă o dată asta, din acest motiv vreau să ne atingem acest obiectiv şi cu siguranţă îl vom atinge”, a precizat Filat.

Liberal-democratul a mai spus că locul nostru este în spaţiul valoric european şi nimeni nu-l va convinge că R. Moldova are şi altă alternativă de a se dezvolta. „Pe mine nimeni nu mă poate acuza de rusofobie. Am muncit mult să revenim la normalitate în relaţiile cu Rusia. Şi după alegeri îmi doresc să se revină la normalitate, dar prin prisma interesului naţional al R. Moldova şi nu al altcuiva. Eu vreau să le trântesc uşa în nasul ticăloşilor aceştia de la Chişinău, care contribuie zi de zi la înrăutăţirea relaţiilor cu Rusia. Avem nevoie de corectitudine în relaţiile cu Rusia, însă, să ne uităm ce ne oferă UE. Uniunea Europeană ne oferă siguranţă, iar din partea Estului avem război, embargo şi ameninţări de dimineaţă până seara. Le-am explicat celor din Federaţia Rusă că apropierea R. Moldova de UE este un proces firesc, deoarece suntem ţară latină, avem acelaşi spaţiu valoric”, a explicat preşedintele PLDM.

Acesta s-a referit şi la politicienii de pe stânga eşichierului politic, care îndemnă oamenii să adere la Uniunea Vamală. „Alegerile din 30 noiembrie sunt vitale. De aceste alegeri va depinde dacă vom avea viitor sau nu vom avea. Vom avea perspectivă europeană sau nu vom avea nicio perspectivă de a ne dezvolta. Acest Pavlic Morozov face oamenilor o propunere nefirească pentru ceea ce suntem noi. Eu respect Kazahstanul, dar nu ne leagă nimic de această ţară. Bineînţeles că trebuie să fim ţări prietene, să avem colaborare, dar locul nostru este în spaţiul valoric european”, a mai adăugat Vlad Filat.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un pas inedit, corec...

03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioase acțiunile CEC și ale justiției în cazul alegerilor locale noi de la Bălți: excluderea din cursă a candidatului Partidului „Șor”, Marina Tauber, și organizarea turului doi de scrutin pe 19 decembrie cu următorii doi candidați?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md