18:33:10 19.07.2019
 
Stiri

Fiica lor i-a anunțat că și-a facut o nouă prietena la școală! Când au văzut-o, parinții au avut un șoc și au mers direct la poliție. Misterul vechi de 17 ani a fost rezolvat

Reportaj 18.06.2017 19:30 Vizualizări4392 Autor: Ziarul National
Fiica lor i-a anunțat că și-a facut o nouă prietena la școală! Când au văzut-o, parinții au avut un șoc și au mers direct la poliție. Misterul vechi de 17 ani a fost rezolvat sursa: google.ro

Un caz care a rămas fără rezolvare 20 de ani și-a găsit deznodământul atunci când familia Nurse, din Africa de Sud, a cunoscut o nouă prietenă pe care fiica lor şi-o făcuse la şcoală.
Povestea a început în 1997, când Celeste Nurse s-a trezit fără fiica ei în maternitate, la trei zile după ce a născut. Tânăra mamă, care avea atunci 18 ani, adormise cu fetița la piept, timp în care a fost furată.

Timp de două decenii, familia Nurse nu a renunțat la ideea că își va regăsi fiica la un moment și i-au serbat, în absență, ziua de naștere în fiecare an.

Totul s-a schimbat, însă, în februarie 2015, când cea de-a doua fiică a soților Nurse le-a prezentat acestora pe noua ei prietenă de la școală. La vederea tinerei și a asemănării izbitoare cu Celeste, cuplul a intuit că este copilul lor răpit. Apoi au început să discute și, astfel, a aflat că fata, pe nume Zephany, era născută în aceeași zi cu fiica lor dispărută.

Familia a anunțat imediat autoritățile, a cerut efectuarea unui test ADN, care a confirmat identitatea lui Zephany. Fata a crescut la numai câţiva kilometri de părinții ei biologici.

În procesul care a urmat, instanța a stabilit că femeia care a răpit-o pe Zephany fusese văzută de mai multe ori vizitând maternități, înainte să se producă răpirea. Femeia în vârstă de 52 de ani a răpit-o pe fetiţă când avea numai trei zile, în 1997, dintr-o maternitate din Cape Town, unde Celeste Nurse era internată cu copilul.

Ea s-a apărat în fața judecătorului susținând că a adoptat un copil în 1997, dar că a pierdut actele adopţiei. Apoi, şi-a schimbat declaraţia, susţinând că a cunoscut o femeie pe nume Sylvia la un spital din Cape Town, care i-a vândut copilul. Ea a spus că este nevinovată şi că este o victimă în această situaţie.

Tribunalul a stabilit că povestea femeii nu este credibilă, dând custodia lui Zephany părinților ei biologici, înainte ca aceasta să fie condamnată la 10 ani de închisoare pentru răpire.

Sursa: fanatic.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2019 09:12 Nicolae Negru De la post-comunism la post-plahotniu...

15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

12.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Ultima redută” a căzut! Ce urmează?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md