07:45:30 09.12.2019
 
Stiri

Federica Mogherini laudă „progresele obținute pe dimensiunea transnistreană” și dă asigurări că UE va oferi asistență pentru proiectele economice și sociale din R. Moldova

Politică 03.05.2018 12:16 Vizualizări993 Autor: Ziarul National
Federica Mogherini laudă „progresele obținute pe dimensiunea transnistreană” și dă asigurări că UE va oferi asistență pentru proiectele economice și sociale din R. Moldova

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Federica Mogherini, a felicitat autoritățile din R. Moldova pentru progresele obținute pe dimensiunea transnistreană și a reconfirmat sprijinul UE în soluționarea acestei probleme, cu respectarea suveranității statale și a dreptului internațional.

Un comunicat de presă al Guvernului de la Chișinău, care se referă la întâlnirea oficialului european avută astăzi cu premierul Pavel Filip, arată că Federica Mogherini a încurajat autoritățile să continue implementarea reformelor, menționând că Uniunea Europeană va oferi asistența necesară pentru realizarea proiectelor economice și sociale orientate spre îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor Republicii Moldova.

La întrevederea a anticipat reuniunea Consiliului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană, premierul Pavel Filip a declarat că „progresele în soluționarea conflictului transnistrean vor continua, ținând cont de ceea ce s-a realizat în ultimii doi ani printr-o politică pragmatică și prin contribuția partenerilor europeni”.

Totodată, Pavel Filip i-a spus Federicăi Mogherini că implementarea în totalitate a Acordului de Asociere RM-UE este o prioritate a Guvernului și până acum s-a reușit atingerea mai multor rezultate.

„Anul 2018 este un an electoral şi suntem nu doar motivaţi să depunem toate eforturile pentru a demonstra cetăţenilor beneficiile Acordului de Asociere, dar trebuie să fim foarte vigilenţi la orice posibile tentative de influenţare şi implicare din exterior”, a menționat Pavel Filip.

În aceste condiții, un rol important revine comunicării strategice, la fel ca şi cooperării în domeniul contracarării ameninţărilor hibride. Republica Moldova este interesată de dezvoltarea cooperării cu UE pentru consolidarea rezilienţei statului şi a societăţii, inclusiv prin acţiuni care vizează combaterea propagandei şi comunicarea strategică, consolidarea mass-media şi cea a societăţii civile.

Premierul s-a referit și la dezvoltarea noilor formate de cooperare cu UE atât pe dimensiunea bilaterală, cât și împreună cu celelalte state asociate.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Cornel 03.05.2018 12:48

Ceea ce trebuia demonstrat, guvernarea de la Chișinău face treabă, reforme, are rezultte și se bucură de suport maxim de șa Bruxelles iar opoziția de la noi primește o nouă palmă peste eblet !

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2019 09:24 Nicolae Negru Cazul Filat: de la statul capturat la...

05.12.2019 16:01 Ziarul National Victor Chirilă // Ministrul de Extern...

04.12.2019 15:09 Ziarul National Victor Munteanu // Adevărații regizor...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md