12:06:53 17.07.2024
Stiri

Expert rus // Partidele proruse din R. Moldova „TRĂDEAZĂ Rusia și prietenii de la Moscova”

Politică 03.12.2014 12:25 Vizualizări4629 Autor: Virginia Nica


Expert rus // Partidele proruse din R. Moldova „TRĂDEAZĂ Rusia și prietenii de la Moscova” tiras.ru

Fostul șef al administrației prezidențiale de la Kremlin și expertul politic, Modest Kolerov, consideră că încercările Moscovei de a „umple locul electoral gol al scenei din R. Moldova” trebuie recunoscute din start ca fiind nereușite, din simplul motiv că astfel de forțe politice nu o dată „au trădat alegătorii săi, Rusia și prietenii de la Moscova”.

Kolerov și-a expus opiniile despre alegerile din R. Moldova în cadrul unei analize realizate de experții ruși, publicată de „Ria Novosti”. Astfel, fostul sfetnic al liderului de la Kremlin susține că, indiferent de ce coaliție va fi formată la guvernare în R. Moldova, Acordul de Asociere cu UE nu va fi denunțat. „Acordul de Asociere cu UE nu este contestat nici măcar de Transnistria. Mai mult, Transnistria este implicată în această asociere și acum a acceptat practic toate condițiile acestui Acord. În așa mod, Transnistria a devenit oficial, din punct de vedere politic și economic, parte a R. Moldova și împreună cu aceasta a renunțat la propria suveranitate în favoarea Uniunii Europene”, a declarat expertul.

În același timp, Modest Kolerov a calificat drept ineficiente măsurile Kremlinului în vederea plasării pe scena politică din R. Moldova a forțelor proruse. „Toate încercările Moscovei de a „umple locul electoral gol al scenei din R. Moldova” trebuie recunoscute din start ca fiind nereușite, din simplul motiv că astfel de forțe politice nu o dată au trădat alegătorii săi, Rusia și prietenii de la Moscova”, a precizat fostul membru al administrației de la Kremlin.

Menționăm că, duminică, în R. Moldova au avut loc alegerile parlamentare, rezultatele preliminare arătând că în viitorul Parlament vor accede cinci partide, iar partidele proeuropene vor forma o coaliție de guvernare.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md