15:18:36 24.05.2019
 
Stiri

Expert: Organizând „alegerile” din Donbas, Rusia vrea să legitimeze autoritățile separatiste, după exemplul Transnistriei

Politică 13.11.2018 11:25 Vizualizări670 Autor: Ziarul National
Expert: Organizând „alegerile” din Donbas, Rusia vrea să legitimeze autoritățile separatiste, după exemplul Transnistriei Pagina de Rusia

Kremlinul nu renunță la încercările de a așeza Ucraina la masa de negocieri cu separatiștii „DNR” și „LNR”, pentru a oferi astfel Rusiei statutul de „terță parte”, deși ea este parte beligerantă, susține expertul Ghenadi Druzenko, potrivit Obozrevatel.

El a adăugat că Federația Rusă vrea să forțeze Ucraina să negocieze cu teroriștii.

„Kremlinul legitimează liderii republicilor nerecunoscute, pentru că există precedente și, din păcate, nu prea îndepartate în timp, când la masa de negocieri s-au așeazat cu acești lideri separatiști. Vorbesc despre acordurile de la Minsk, unde indiferent ce am spune există semnăturile lui Plotnițki și Zaharcenko (foștii lideri ai rebelilor), dar și exemplul Transnistriei”, a explicat Druzenko.

„Ucraina participă la formatul 5+2, unde 2 sunt Chișinăul și Tiraspolul. Există o anumită discrepanță logică aici: spunem că nu recunoaștem aceste „republici” (DNR/LNR), dar nimeni nu recunoaște nici Transnistria”, a adăugat el, citat de Pagina de Rusia.

Potrivit expertului, scopul Rusiei este să fie „garantul și observatorul”.

„Ei au reușit să facă acest lucru în formatul transnistrean, unde, din nefericire, Ucraina continuă să participe și acest lucru le dă speranța să repete succesul”, a explicat Druzenko.

Expertul a menționat că Federația Rusă încearcă să repete succesul în rolul de „parte terță” și în negocierile privind Donbasul: „Acest lucru rezultă și din acordurile de la Minsk, unde semnătura Rusiei stă acolo unde se afla semnăturile Ucrainei și OSCE. În cadrul formatului normand, rușii se poziționează ca garant al executării, nu parte beligerantă, ci pacifistă”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.05.2019 12:20 Ziarul National Victor Chirilă // Poate un popor să-ș...

24.05.2019 09:19 Nicolae Negru Alianța ACUM-ACUM, un joc steril care...

20.05.2019 09:18 Nicolae Negru Degeaba ne numim unioniști…

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md