00:17:20 04.08.2020
 
Stiri

După Castelul de lut, Sibiul are „Dealul verde” – un nou obiectiv turistic UNIC în România

Știri 23.12.2019 08:01 Vizualizări3485 Autor: Ziarul National
După Castelul de lut, Sibiul are „Dealul verde” – un nou obiectiv turistic UNIC în România


Începând din această iarnă, în județul Sibiu funcționează o pensiune unică în România, construită aproape integral sub pământ. Intitulată „Dealul verde” și aflată în Porumbacu de Sus, unitatea de cazare amintește cu ușurință de cărțile lui J. R. R. Tolkien și celebrele filme din seria „Stăpânul inelelor” prin Ținutul Hobbiților.

Ideea aparține unei familii din București, el specialist în industria filmului, ea cu o vastă experiență în domeniul croitoriei pentru Horeca. Sătui de agitația Capitalei, cei doi au decis să se mute într-un loc liniștit, cu aer curat și verdeață. Au ales Porumbacu datorită ”oamenilor extraordinari de amabili și deschiși”, întâmplător nu foarte departe de Castelul de lut ”Valea Zânelor”, devenit în ultimii ani o atracție turistică majoră. Au pregătit un proiect susținut prin fonduri europene și au ajuns să-și vadă visul devenit realitate, în urma unei investiții totale de peste 600.000 de euro.

Sursa foto: Facebook ”Dealul Verde - Pensiune”

Sursa foto: Facebook „Dealul Verde – Pensiune”

„Proiectul este unicat doar din punct de vedere al destinației, adică pensiune. Noi ne-am inspirat din creațiile unui arhitect elvețian care a gândit și creat astfel de clădiri în Elveția, cu destinație locuință. Nu există în Europa ceva asemănător cu destinație turistică. Sigur, am pornit de la o sursă de inspirație, însă am adăugat foarte multe idei proprii, concepte personale, până am ajuns la proiectul final. Apoi, am avut norocul să întâlnim un arhitect excepțional, care a înțeles de la bun început ce ne dorim și ne-a făcut o propunere pe care am acceptat-o foarte ușor. Mă refer aici la detaliile tehnice, funcționale, altfel noi știam exact ce vrem. Eu am un tablou acasă, realizat de mine, și este aproape identic. Pot să spun fără probleme că mi-am văzut visul împlinit”, a explicat pentru Turnul Sfatului Nicoleta Tănăsescu, proprietara pensiunii.

Pensiunea a fost vizitată zilele trecute de prezentatorul TV, Cristian Tabără. Sursa foto: Facebook ”Dealul Verde - Pensiune”

Pensiunea a fost vizitată zilele trecute de prezentatorul TV, Cristian Tabără. Sursa foto: Facebook „Dealul Verde – Pensiune”

„Dealul verde” a fost gândit ca o unitate de cazare, însă arhitectura unică l-a făcut să devină rapid un obiectiv turistic în sine, deja vizitatori din diferite părți ale țării venind să vadă ”camele de sub pământ”.

„Noi suntem onorați ori de câte ori cineva vine, vrea să vadă și se minunează, îi primim cu bucurie, dar ”Dealul verde” va fi o agro-pensiune, propunem un spațiu unicat în care să-ți petreci timpul în liniște și intimitate. Pe lângă arhitectura unică, noi punem la dispoziție camere cu terase proprii și tot confortul de care cineva ar putea avea nevoie. Sau, dacă vrei socializare și o atmosferă prietenoasă, poți coborî în corpul de recepție, unde avem planificate numeroase activități pentru oaspeții noștri”, mai spune doamna Tănăsescu.

Imagine din timpul construcției. Sursa foto: Facebook ”Dealul Verde - Pensiune”

Imagine din timpul construcției. Sursa foto: Facebook ”Dealul Verde – Pensiune”

„Dealul verde” are opt camere și în prezent se mai lucrează la mici retușuri și amenajări interioare. Camerele îngropate în pământ vor oferi oaspeților o experiență unică, fără a afecta confortul.

„Noi fiind iubitori de natură am vrut să modificăm cât mai puțin mediul înconjurător. Camerele au fost gândite pentru a aduce cât mai mult cu bordeiele românești din vechime. Ele sunt îngropate în pământ, iar fațada este la nivelul solului”.

Proiectul inițial. Sursa foto: Facebook ”Dealul Verde - Pensiune”

Proiectul inițial. Sursa foto: Facebook ”Dealul Verde – Pensiune”

Cât privește alegerea locației, familia Tănăsescu arată că a fost o decizie luată cu sufletul.

„Alegerea zonei a fost absolut subiectivă, mediul se potrivea perfect cu ce aveam în minte. Proiectul nostru a fost demarat în anul 2016, când am elaborat documentația pentru accederea de fonduri europene, însă munca efectivă în teren a debutat în toamna anului trecut. Când am stabilit ce urma să facem și unde, Castelul de lut nu era obiectivul turistic care este astăzi, era tot într-o fază incipientă, din acest motiv vă spun că a fost o coincidență. Până la urmă este o coincidență fericită care, sperăm noi, va duce la dezvoltarea durabilă a turismului în zonă”, mai spune proprietara pensiunii. De altfel, întrebat de reporterul Turnul Sfatului, și proprietarul Castelului de lut a avut numai cuvinte de laudă legate de noul obiectiv turistic din zonă, concluzia fiind aceeași.

Citiți continuarea articolului AICI.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

27.07.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Duelul Tănase-Boțan:...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md