11:48:12 04.07.2022
Stiri

Doi copilași cu malformații cardiace grave, OPERAȚI la Chișinău de medici din Italia

Știri 15.07.2014 16:40 Vizualizări2276 Autor: Tatiana Scutaru
Doi copilași cu malformații cardiace grave, OPERAȚI la Chișinău de medici din Italia


Doi medici din Milano, Italia, au operat recent doi copii din R. Moldova cu patologii foarte grave și rare, unul de un an și jumătate și celălalt în vârstă de jumătate de an. Intervențiile chirurgicale au avut loc la Spitalul Clinic Republican în perioada 13-15 iulie curent, iar specialiștii italieni au fost asistați de chirurgi din R. Moldova.

Operațiile au fost realizate cu succes, iar micuții se vor dezvolta normal în continuare.

Vizita celor doi specialiști nu se oprește însă aici. În timpul apropiat, Spitalul Clinic Republican și instituția la care activează medicii italieni vor semna un acord de colaborare, care presupune vizite de studiu, traininguri și operații în comun.

„Suntem foarte bucuroși și mândri pentru ceea ce am realizat. Am găsit o echipă performantă aici, iar noul bloc chirurgical este un loc foarte prielnic pentru pacienți. Vom semna un acord care ne va permite să facem un schimb de experiență în ceea ce privește bolile cardiovasculare la copii”, a declarat profesorul Alessandro Frigiola, omul care a efectuat peste 12 000 de operații pe cord în anii săi de muncă, adică aproximativ câte 500 de intervenții pe an. Frigiola a fondat „Asociația pentru copii cu patologii cardiace” în 1982 și operează gratuit copilași bolnavi, dar și instruiește tineri specialiști în acest domeniu.

Și Tammam Youssef, medic la renumita clinică „San Donato”, a operat alături de profesorul Frigiola. Acesta spune că a vorbit cu părinții copiilor, iar lacrimile pe care le-a văzut în ochii lor sunt cea mai mare mulțumire. „Am văzut un teren fertil, în doi ani, orice se va putea rezolva aici. E un program care trebuie dus înainte. Aveți niște specialiști buni și trebuie să existe o colaborare la toate nivelurile, pentru ca scopul principal să fie salvarea acestor copii. Salvând un bebeluș sau copil mic, înseamnă să salvezi umanitatea”, consideră medicul.

Potrivit directorului Spitalului Clinic Republican, Sergiu Popa, chiar dacă cele două cazuri au fost complexe, copiii se simt acum bine și se recuperează. Medicul speră să semneze în viitorul apropiat acordul între cele două părți, iar colaborarea între medicii italieni și cei din R. Moldova să meargă mai departe.Legendă foto: De la stânga la dreapta - Liviu Maniuc, șef secție Chirurgia MCC, Tammam Youssef, Alessandro Frigiola și Sergiu Popa, directorul SCR

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.07.2022 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Platforma 2, CUB

01.07.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre sancțiuni

27.06.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Noua Românie mare” ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md