22:31:00 17.06.2024
Stiri

Dodon, INTERZIS pe Muntele Athos. Instanța de judecată nu-i permite să părăsească R. Moldova, după ce în ianuarie ar fi încercat, în baza unui certificat medical FALS, să-și ducă copilul la „reabilitare” în România: „E vorba de lucruri sfinte”

Actualitate 24.03.2023 15:25 Vizualizări3749 Autor: Ziarul National
Dodon, INTERZIS pe Muntele Athos. Instanța de judecată nu-i permite să părăsească R. Moldova, după ce în ianuarie ar fi încercat, în baza unui certificat medical FALS, să-și ducă copilul la „reabilitare” în România: „E vorba de lucruri sfinte”


Curtea Supremă de Justiție (CSJ) i-a interzis astăzi inculpatului Igor Dodon să părăsească R. Moldova, pentru a merge în pelerinaj la mănăstirile de pe Muntele Athos din Grecia.

Socialistul, care anterior a încercat în baza unui document fals să părăsească R. Moldova, afirmă că e vorba de un abuz.

„Știam că nu o să-mi permită să plec pe Muntele Athos. Am văzut cum s-au comportat procurorii și judecătorii. Pentru mine era principial ca cetățenii să vadă cu ce justiție avem de a face. Nu mi-au permis să-mi însoțesc copilul în România (judecătorii i-au permis - n.r.), în condițiile în care avea nevoie de tratament și nu mi-au permis acum să merg pe Muntele Athos. Suntem în Postul cel mare, este vorba de un lucru sfânt înainte de Paște. Și ați văzut ce decizie au luat. Eu repet: am doar cetățenia R. Moldova, nu am de gând să plec din R. Moldova, dar voi sta aici să lupt cu această guvernare. Alte planuri nu am”, a declarat astăzi Dodon, după ce a aflat că are interzis să plece din R. Moldova.

Citește și: DOC // Ion Ceban a deconspirat MINCIUNA lui Dodon și a medicului de familie, soția unui consilier municipal PSRM, care a organizat „reabilitarea” de peste hotare a fiului acestuia. „Va răspunde pentru ILEGALITATEA pe care a comis-o”

Amintim că Procuratura Anticorupție a dispus, pe 3 februarie curent, recunoașterea în calitate de bănuiți a ex-președintelui R. Moldova, Igor Dodon, soției acestuia, Galina Dodon, și a medicului ce a „confecționat documentul medical fals”, în baza căruia familia Dodon urma să meargă alături de fiul lor la salinele de la Târgul Ocna, România.

Mai exact, medicul este bănuit de confecționarea și deținerea documentelor oficiale false, care acordă drepturi.

Citește și: Procurorii cer arest la domiciliu pentru Igor Dodon și DEZVĂLUIE cacealmaua cu „reabilitarea” de peste hotare a fiului acestuia: Medicul nu cunoaște pacientul și a aplicat ștampila la rugămintea soției unui consilier municipal socialist

În același timp, ex-președintele R. Moldova împreună cu soția sa sunt bănuiți în deținerea și folosirea documentului oficial fals, care acordă drepturi, preciza atunci Procuratura Anticorupție.

Citește și: După ce a fost prins cu MINCIUNA, Dodon anunță că NU mai pleacă în România. Acesta invocă PRESIUNI asupra medicilor și e revoltat că PROCURORII i-au interzis soției să-l însoțească

Menționăm că, în baza acestui document, inculpatul Dodon Igor a solicitat și obținut acceptul judecătorilor Curții Supreme de Justiție să părăsească R. Moldova.

Aceeași solicitare a fost înaintată și de învinuita Dodon Galina, însă magistrații au respins-o. În cele din urmă, Igor Dodon, cercetat penal în mai mule dosare, a renunțat să mai meargă cu fiul său la „tratamentul de reabilitare” din România, odată ce soția sa nu a avut voie să-i însoțească.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md