02:11:32 21.04.2024
Stiri

Procurorii cer arest la domiciliu pentru Igor Dodon și DEZVĂLUIE cacealmaua cu „reabilitarea” de peste hotare a fiului acestuia: Medicul nu cunoaște pacientul și a aplicat ștampila la rugămintea soției unui consilier municipal socialist

Actualitate 26.01.2023 17:47 Vizualizări3937 Autor: Ziarul National
Procurorii cer arest la domiciliu pentru Igor Dodon și DEZVĂLUIE cacealmaua cu „reabilitarea” de peste hotare a fiului acestuia: Medicul nu cunoaște pacientul și a aplicat ștampila la rugămintea soției unui consilier municipal socialist CIJM


Actul medical în baza căruia instanța de judecată i-a permis inculpatului Igor Dodon să plece în România pentru ca fiul său se se „reabiliteze” la salina de la Târgu Ocna, România, începând cu data de 28 ianuarie și până pe 5 februarie curent, ar fi o făcătură.

Procuratura Anticorupție anunță că medicul al cărui nume și prenume era indicat în documentul medical le-a declarat miercuri, 25 ianuarie, oamenilor legii că nu-i este cunoscut pacientul și că ar fi aplicat ștampila pe Trimiterea-Extras la rugămintea unei colege.

„Potrivit medicului audiat, solicitarea a parvenit de la colega sa care examinează mereu familia Dodon și care se află în relații apropiate cu aceștia, fiind soția unui consilier din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, membru al fracțiunii partidului din care a făcut parte și inculpatul. Totodată, aceasta a menționat că procedurile indicate în Trimitere-Extras nu sunt necesare de a fi efectuate peste hotare, acestea fiind disponibile în Republica Moldova, iar în protocolul clinic național privind tratamentul infecției Covid-19 (forma gravitate medie), nu există astfel de recomandări”, dezvăluie procurorii.

Astfel, procurorii au efectuat joi, 26 ianuarie, ridicări de documente și dispozitive informatice, iar toate acțiunile vor fi examinate într-un dosar penal prin prisma săvârșirii infracțiuni de confecționare, deținere, vânzare sau folosire a documentelor oficiale care acordă drepturi.

Reieșind din aceste circumstanțe, Procuratura Anticorupție a înaintat, astăzi, un demers la Curtea Supremă de Justiție cu solicitarea de a înlocui măsura preventivă a inculpatului Igor Dodon.

Mai exact, procurorii solicită înlocuirea măsurii obligarea de a nu părăsi țara cu arest la domiciliu.

Astăzi, Igor Dodon a criticat acțiunile procurorilor cu privire la interogarea medicilor în acest caz.

Amintim că Igor Dodon este cercetat penal pe mai multe capete de acuzare, inclusiv pentru corupție, trădare de patrie și îmbogățire ilicită. Fostul președinte pledează nevinovat.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md