12:46:04 19.05.2022
Stiri

Dodon insistă că e curat ca LACRIMA în dosarul „Energocom” și vrea o RECONCILIERE cu actuala guvernare: „Hai să depunem împreună eforturi, pentru ca oamenii să supraviețuiască iarna aceasta. Nu căutați TANCURI rusești…”

Actualitate 25.01.2022 16:25 Vizualizări2309 Autor: Ziarul National
Dodon insistă că e curat ca LACRIMA în dosarul „Energocom” și vrea o RECONCILIERE cu actuala guvernare: „Hai să depunem împreună eforturi, pentru ca oamenii să supraviețuiască iarna aceasta. Nu căutați TANCURI rusești…” Captură


Fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, bănuit că ar fi acționat în interesul unui grup criminal organizat în anul 2008, atunci când R. Moldova a semnat un contract de achiziționare a energiei electrice din Ucraina, insistă că e curat ca lacrima. Mai mult, socialistul afirmă că atunci ar fi fost obținute cele mai bune prețuri la energia electrică, deși nu ar fi avut tangență cu acel contract prin care statul, potrivit procurorilor, a fost prejudiciat cu circa 12 milioane de dolari.

După trei ore de audieri, Dodon, vizibil afectat, a declarat că tot ce i se întâmplă ar fi o farsă pusă la cale de actuala guvernare, pentru a distrage atenția cetățenilor de la problemele cotidiene.

Citește și: Procuratura Generală, DETALII despre „BĂNUITUL” Igor Dodon: Suspectat că ar fi acționat în interesul unui grup CRIMINAL organizat. Replica socialistului: „Băi băieți, liniștiți-vă... 14 ani în urmă, căutați nu știu ce...”

„Dacă actuala conducere a republicii crede că prețurile la gaz și energia electrică vor scădea odată cu chemarea mea la procuratură, atunci greșește amarnic. Când societatea e nemulțumită de creșterea prețurilor, ei mă cheamă la procuratură. Toate încercările de a schimba agenda publică prin astfel de show-uri și justiție televizată nu vor aduce rezultate. Nu mă ascund, vin, discut, prezint informațiile pe care le-am obținut suplimentar, după ce m-am aprofundat mai mult în detaliile acestui caz din 2008. Apropo, conform nomenclatorului, nici documentele nu se păstrează în ministere mai mult de zece ani”, a declarat Dodon, după ce a ieșit de la audieri.

Astfel, Dodon spune că e curat și degeaba procurorii pierd timpul cu dânsul.

„Din ceea ce îmi amintesc, dar și în urma detaliilor pe care le-am obținut, sunt absolut sigur că eu nu port nicio vină. Nu că învinuit, dar nici bănuit nu pot fi în acest dosar. R. Moldova a obținut un preț cel mai avantajos din regiune la livrarea energiei electrice. Prețul obținut atunci de R. Moldova, cu toate că responsabil nu am fost eu personal, dar „Energocom”… Prețul a fost de 4,4 cenți, în condițiile în care prețul pe piața internă a Ucrainei era de 6,2 cenți, cu 40% mai mult. Ucraina exporta energia electrică în România, Ungaria, Slovenia la prețul de 7 cenți”, s-a justificat Dodon.

Citește și: AVERTISMENTUL unui fost vicepreședinte al Parlamentului: „Dodon ar putea FUGI din R. Moldova, așa cum au procedat și ceilalți OLIGARHI. În loc să stea la Penitenciarul nr. 13, Dodon își dictează condițiile sale procurorilor…”

Mai mult, acesta consideră că procurorii ar trebui să-l ia la întrebări pe actualul vicepremier Andrei Spînu, pentru că ar fi semnat un contract păgubos de aprovizionare cu gaze.

„Fac aici un apropo. Dar cum s-a negociat anul trecut contractul la gaze? Procuratura se va autosesiza? Am văzut că deputații au depus plângere pe Andrei Spînu, Natalia Gavrilița, pe toți care sunt la guvernare. Am procurat energia la un preț mai mic decât în Ucraina, din regiune. La ce preț ați procurat gazul în octombrie 2021? Cu 1 000 de dolari mia de metri cubi, atunci când Serbia procura cu 270 de dolari, Ungaria – cu 330 de dolari. Procuratura va deschide dosar penal la fel ca și în acest caz care a avut loc acum 14 ani? Întrebare către Procuratură. Dar ce e cu furtul miliardului? Tăceți toți? Da ce e cu concesionarea Aeroportului. Tăceți toți, pentru că atunci când o să începeți să săpați acolo, o să dați de persoane care se află acum în conducerea de vârf a statului. Asta se numește justiție selectivă și show-uri, care nu vor duce la absolut nimic. Eu sunt deschis la colaborare cu cei din Procuratura Generală. Am insistat să discutăm astăzi mai mult, să-mi prezinte unele informații pe care anterior nu le-am cunoscut. De aia am stat trei ore. Le-am spus că, atunci când va fi necesar, sunt gata să vin să discutăm, să facem lumină pe toate insinuările josnice făcute de actuala guvernare”, a menționat Dodon.

După ce a aruncat cu critici, socialistul a chemat actuala guvernare la reconciliere.

„Mă adresez Maiei Sandu, spicherului și premierului: nu o să scăpați de furia oamenilor pentru că-l chemați pe Dodon la procuratură. Da, eu o să vin la procuratură și voi veți aduce câte o doamnă cu țuruiacul pe aici… Eu înțeleg metodele voastre. Și eu am putut să aduc astăzi 20 cu țuruiacul… Dar dacă vreți să faceți regulă, să asigurați și prețuri mai mici… Omul vrea prețuiri mai mici la gaz acum, dar voi căutați potcoave de nu știu ce. Hai să depunem eforturi împreună cum să asigurăm oamenii să treacă peste, să supraviețuiască iarna aceasta. Nu căutați tancuri rusești, nu căutați nu știu ce. Ocupați-vă de problemele oamenilor”, a adăugat socialistul.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

ion 25.01.2022 21:38

Furia poporului va fi inevitabila daca cleptomanul Kulioc "de onoare" nu va fi tras la raspundere echitabila si ortacii lui.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

13.05.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putiniștii și libert...

09.05.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // A doua „eliberare”

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md