07:31:10 22.01.2019
 
Stiri

DOC // Cum câștigă deputații MILIOANE de lei pe an: Afaceri profitabile, donații și spații cu chirie

Politică 17.04.2018 15:00 Vizualizări1714 Autor: Ziarul National
DOC // Cum câștigă deputații MILIOANE de lei pe an: Afaceri profitabile, donații și spații cu chirie

Circa jumătate dintre deputații R. Moldova sunt milionari, dacă sumăm veniturile, valoarea bunurilor declarate sau sumele deținute în bănci de către aceștia.

În timp ce veniturile majorității parlamentarilor se ridică anual până la circa 500 de mii de lei, există aleși ai poporului care numără an de an milioanele câștigate.

Declarațiile de avere pentru anul 2017 arată că deputatul democrat Vladimir Andronachi a câștigat cei mai mulți bani - peste 3,050 de milioane de lei în anul trecut.

Grosul veniturilor deputatului, peste 2,774 de milioane de lei, îl constituie darea în arendă a unor spații la mai multe firme.De asemenea, Andronachi a câștigat 156 de mii de lei din salariul de parlamentar, o indemnizație de la Parlament de 64 de mii de lei, iar soția a mai adus acasă 30 de mii de lei.

Familia Andronachi ține la bancă 24 de mii de dolari, 14 mii de euro și aproape 44 de mii de lei.

CITIȚI și DOC // Pensionarii de LUX ai R. Moldova stau în Parlament: Statul cheltuiește anual pentru aceste cinci persoane cât pentru SUTE de pensionari oropsiți

Pe locul doi în topul deputaților cu venituri de milioane în 2017 se situează tot un democrat - Serghei Chiseliov. Acesta a câștigat în anul trecut venituri totale de peste 2,229 de milioane de lei.

Și în cazul lui Chiseliov spațiile pe care le oferă unor firme cu chirie îi aduc cei mai mulți bani - aproape 700 de mii de lei, dar deputatul a mai avut și dividende de la o firmă în sumă de peste 654,4 mii de lei.Seghei Chiseliov a luat din Parlament un salariu de 119 mii de lei, i-a fost întoarsă o datorie în sumă de 687 de mii de lei, iar soția sa a mai primit aproape 74 de mii de lei.

Peste două milioane de lei a câștigat anul trecut și colegul de fracțiune al primilor doi, Eugen Nichiforciuc. Cei mai mulți bani, 917 mii de lei, Nichiforciuc i-a primit sub formă de dividende de la SRL „TransAgentGrup”, plus alte 300 de mii de lei în calitate de dividende de la SRL „ConstructAgentGrup”. Cota de 67% deținută în ultimul SRL i-a adus lui Nichiforciuc alte 100 de mii de lei după vânzare.

CITIȚI și DOC // Deputatul din R. Moldova cu PENSIE din Federația Rusă: Își oferă apartamentul de la Moscova în chirie Ambasadei R. Moldova de acolo

Nichiforciuc mai declară că a vândur o mașină cu 350 de mii de lei și a primit donații la un eveniment de familie de 200 de mii de lei. Salariul de la Parlament al democratului a fost de 159 de mii de lei, plus indemnizația de 65 de mii de lei și salariul soției de aproape 74 de mii de lei.
Un alt deputat care câștigă anual milioane de lei este democratul Nicolae Juravschi, căruia tot spațiile pe care le deține și le oferă în chirie îi aduc cei mai mulți bani.

CITIȚI și Salarii GRASE în cea mai SĂRACĂ țară din Europa: Demnitarul din R. Moldova care primește lunar peste 100 de mii de lei

Juravschi a declarat pentru anul 2017 venituri de peste 1,987 de milioane de lei, 1,1 milioane dintre care constituie bani pentru chiria unui apartament și a unui spațiu comercial pe care le deține.Nicolae Juravschi declară un profit de 229 de mii de lei de la SRL „Luxomod”, o indemnizație viageră de sportiv în valoare de 208 mii lei, un salariu de la Parlament de 121 de mii de lei și o indemnizație de 64 de mii de lei, dar și o pensie de la MAI de 39 de mii de lei. Soția lui Juravschi a primit un salariu de peste 207 mii de lei.
Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.01.2019 09:23 Nicolae Negru Ce le-a răspuns Teodor Meleșcanu lide...

18.01.2019 09:30 Nicolae Negru Dreptul la demnitate

14.01.2019 09:21 Nicolae Negru Tractoristul, ciocârlia și poetul Leo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md