05:16:33 22.04.2019
 
Stiri

DETALII despre negocieri // Filat, Lupu și Ghimpu s-au înțeles! Începe ELABORAREA programului de guvernare

Politică 04.12.2014 09:46 Vizualizări3801 Autor: Raisa Lozinschi
DETALII despre negocieri // Filat, Lupu și Ghimpu s-au înțeles! Începe ELABORAREA programului de guvernare

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, şi preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, au convenit asupra creării majorităţii parlamentare proeuropene, anunță serviciile de presă ale celor trei partide.

Potrivit PLDM, PD și PL, deja au fost create grupurile de experţi ale celor trei partide care vor începe elaborarea Programului de guvernare pentru următorii patru ani.

Vicepreședintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că fiecare partid urmează să delege câte trei reprezentanți care, probabil, se vor întâlni „cât mai rapid, poate chiar azi”.

Menționăm că, atunci când au avut loc ultimele negocieri de creare a unei alianțe, după criza politică din 2013, între aceleași componente, din grupurile de experți au făcut parte Corina Fusu, Valeriu Munteanu și Anatol Șalaru de la PL, Iurie Leancă, Liliana Palihovici și Valeriu Streleț de la PLDM și Valeriu Lazăr, Igor Corman și Andrian Candu de la PD.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Xenia 04.12.2014 11:32

Punem multa speranta in chibzuinta si intelepcliunea politicienilor nostri. Au avut cind sa invete din propriile greseli, iar faptul ca noi, alegatorii le-am dat o sansa , e tocmai pentru acest fapt. Eu personal, decis am dat votul din coerenta, din respect pentru disciplina de partid. Am votat PL, deci cer de la conducatorii formatiunii , chibzuinta si responsabilitate ...Altfel ...ne ducem pe garla cu tot cu democartia firava care o avem . Succes , succes, succes!

Mihai 04.12.2014 12:10

Sa fie intr-un ceas bun si sper ca ei au invatat din greselile trecutului apropiat. Trebuie sa recunoastem ca fara cresterea Partidului Democrat, nu stiu daca la moment avea sa fie posibila crearea unei aliante.

Acordul de coalitie - nu e Constitutie si nici Lege 05.12.2014 05:29

Partidele se pot intelege intre ele dupa culise - cum vor, unicul lucru sa nu puna la cale ACAPARAREA, UZURPAREA Puterilor Independente si ale institutiilor Statului in scopuri egoiste, de grup, profitorii, de FRAUDARE si DELAPIDARE, de "tradare" a INTERESELOR Statului in favoarea unuii alt Stat NELOIAL fata de exitenta pe harta lumii a Statului si Natiunii Independente a R.Moldova. In rest - in afara de membrii de partid n-ar trebui sa ne intereseze, sa cunoastem prea multe despre "tocmeala" lor interpartinica. Principalul e sa vedem deja in Parlament si Guvern cum aceste partide RESPECTA Constitutia, legislatia, clelelalte Puteri Independente in Stat, inclusiv de Puterea politica a partidelor. In mod DEMOCRATIC partidele nu trebuie sa imparta ministerle, departamentele ca pe niste "mosii", averi, recompense in favoarea partidelor - pentru "meritul" ca au invins la alegeri. Statul trebuie sa ramana si sa functioneze ca un organism INTEGRU fara separatii, segregatii pe partide. JUstitia ar trebui sa elimine de la guvernare partidele care dupa alegerea organelor de conducere a Parlamentului si a guvernului - se vor amesteca in activitatea parlamentului si guvernului, vor dicta ce trebuie sa faca musai deputatii si ministrii "lor ", din capul lor, fara o subordonare spicherului sau prim-ministrului. Acesta e TRAFIC de INFLUENTA, CORUPERE, care e raspandita in Stat de partidele "europene" NEDEMOCRATICE ale celei mai CORUPTE si SARACE tari din Europa. Asta s-a intamplat in mandatul precedent si nu trebuie sa se repete in noul mandat. Prim-ministru si spicherul trebuie sa fie mai PRESUS de interesele de grup ale coalitiei si in cazurile de coruptie sa intervina drastic prin demiterea sau punerea sub acuzare a oricarui ministru sau deputat vinovat de CORUPTIE, fara nicio consultare cu partidele, fara nicio respectare a "acordului" de coalitie. LEGEA, CONSTITUTIA - sa fie mai presus de "intelegerile" din culise intre partidele coalitiei.

"Greblele" ce ii asteapta 05.12.2014 05:51

"Algoritmul" de imparteala a fotoliilor nu poate fi pus mai presus de regulamentele Statului care exclud alegerea in functii a unor persoane ce nu corspund criteriilor PROFESIONALE si MANAGERIALE din sim-lu motiv ca PL sau un alt partid nu dispune de specialisti competenti in ramura si atinci avem un genicolog "liberal" pus sa "doftoresca" drumurile nationale sau o persoana lisita de studii pedagogice si experienta, performante pedagogice in fruntea unui minister pe care il "optimizeaza" prin LICHIDAREA IRESPONSABILA a sute de scoli si gradinite. Nu mai dorim ca PL sa ne aduca "patlagicari" care peste noapte sa devina generali si ministru al Apararii. Nu mai dorim ministri care sa se ocupe de firmele personale ale lui "sefu" si sa-i asigure profit. Dorim ministri COMPETENTI, PROFESIONISTI capabil sa reformeze si sa MODERNIZEZE ramurile industriei, agriculturii, sectorul energetic etc. - nu doar pe hartie, dar cu performante la nivelul standardelor UE, cu cresterea PIB-uli in fiecare localitate, municipiu, raion, a exporturilor si a veniturilor la buget, dar nu in buzunarul lui "sefu". Teama mi-i ca noua colaitie va calca pe aceleasi greble ale INCOMPETENTEI in Economie, ale lacomiei si imbogatirii personale si de grup, ale ignorarii intereselor Statului si populatiei, care vor umplea CUPA rabdarii partenerilor externe, dar si a nefericitilor locuitori ai acetei CELEI MAI SARACITE si FURATE tari de pe continent si guvernarea lor se va termina cu un ESEC RUSINOS, TOTAL.

Victor R 07.12.2014 10:50

Nu fa bateti atata capurile. SA STITI CA TOTUL VA FI BINE! Europa, VENIM!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2019 09:16 Nicolae Negru „ACUM” va înlocui PSRM, Plahotniuc aș...

18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

15.04.2019 09:29 Nicolae Negru Dodon ca rău mai mic

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md