21:08:45 05.03.2021
 
Stiri

Deputatul Țîcu nu se lasă, după ce a fost amenințat cu JUDECATA de Kulminski. „Stranie această agitație și asalt deșănțat al agenților „roșii” și al moldoveniștilor civici”

Politică 29.10.2019 12:00 Vizualizări2671 Autor: Ziarul National
Deputatul Țîcu nu se lasă, după ce a fost amenințat cu JUDECATA de Kulminski. „Stranie această agitație și asalt deșănțat al agenților „roșii” și al moldoveniștilor civici” deschide.md


Deputatul Octavian Țîcu susține că va iniția un proiect de lege privind elaborarea și adoptarea unei Legi a lustrației, după ce Vladislav Kulminski, fostul consilier pe probleme de politică externă al premierului Maia Sandu, numit săptămâna trecută secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, l-a amenințat că-l va acționa în judecată pentru că a fost numit „agent rus de influență”.

„În contextul agitației și asaltului deșănțat al agenților „roșii” și al „moldoveniștilor civici”, mi-am adus aminte de o discuție de prin 2016 cu un istoric leton la Jurmala. În anul 2014, Parlamentul Letoniei a instituit Comisia de Stat pentru investigarea crimelor KGB și fusesem cooptat pentru împărtășirea experienței din Comisia noastră pentru investigarea crimelor comunismului, creată în 2010. L-am întrebat ce le-a venit letonilor să instituie această Comisie la 23 de ani de la căderea comunismului, când deja sunt membri NATO și UE de un deceniu. Mi-a răspuns franc că lipsa Legii lustrației a expus țara unui asalt concertat al agenților, informatorilor și rezidenților din garnitura KGB, reciclați în FSB, care s-au infiltrat în diferite instituții de stat, mass-media și mediul academic, generând curente de opinie și influență favorabile Federației Ruse, lovind astfel direct în securitatea societală, informațională și politică a statului”, menționează Țîcu într-o postare pe Facebook.

Acesta a adăugat că atacurile la adresa sa din ultimul timp ar fi orchestrate și s-ar face la comandă.

„Stranie această agitație și asalt deșănțat al agenților „roșii” și al „moldoveniștilor civici”. Orchestrată, ca la comandă, de pe diferite paliere aparent, dar parcă dirijate dintr-un singur centru. Chiar în momentul în care mi-am anunțat intenția de a candida la funcția de președinte al R. Moldova. Răspunsul meu la aceste agitații și asalturi concertate este Legea lustrației. În calitate de deputat, sprijinit de istorici și juriști, împreună cu alți deputați ai acestui Parlament, vom iniția un proiect de lege privind elaborarea și adoptarea Legii lustrației”, a punctat deputatul.

De asemenea, Octavian Țîcu precizează că va fi instituit, concomitent, Institutul Memoriei Naționale.

CITIȚI și Un deputat acuză faptul că în preajma premierului Sandu ar fi mai mulți „agenți ruși de influență”, iar unul dintre ei ar fi Kulminski. Igor Munteanu: „Speculații”

„E vorba de un centru de cercetare și educație, o instituție angajată în investigarea credibilității declarațiilor candidațiilor pentru funcțiile publice, care vor fi verificați de lipsă de colaborare cu regimul comunist, cu poliția politică și serviciile secrete. Legea lustrației va deveni preocuparea principală în activitatea mea parlamentară și unul dintre punctele programatice principale ale campaniei pentru prezidențiale din 2020”, a conchis parlamentarul.

De menționat că Octavian Țîcu a declarat săptămâna trecută că premierul Maia Sandu ar fi înconjurată de mai mulți „agenți ruși de influență”, iar unul dintre aceștia ar fi Vladislav Kulminski. În replică, Kulminski a spus că-l va acționa în judecată pe Țîcu.

„Domnul Țîcu mi-a ofensat familia, străbunii mei, care, împreună cu 8 copii, au fost duși de regimul criminal stalinist din Grigoriopol în Siberia de două ori, a doua oară străbunica mea fiind prea slabă să urce în camion, fiind practic aruncată acolo de soldați. Jumătate dintre ei nu a mai văzut Moldova. Aceasta abordare nu are nimic în comun cu valorile europene. Este diametral opusă principilor europene de dezvoltare. Este o abordare depășită de timp în toate țările civilizate. Este o abordare adânc sovietică, unde oamenii căutau „străini” în rândurile lor, pentru a-i elimina din societate. Aceasta este definiția adevărată a homo sovieticus. Un om care, în loc să construiască viitorul, își caută dușmani inventați de el pentru a se promova în rol de apărător al societății”, i-a răspuns Kulminski lui Țîcu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Basarabeanu49 29.10.2019 17:59

Adevăr spui, d-le Țâcu. Toate pușlamalele să fie scoase în afara posturilor publice. În caz contrar, ne vom bălăci mulți ani înainte în nămolul politicii sovietice. Chiar la votarea acestei legi, se vor deconspira mulți șobolani.

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.03.2021 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // Calea constituțional...

01.03.2021 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce tac ambasadorii

26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md