07:55:02 29.02.2020
 
Stiri

Decizie NEAȘTEPTATĂ luată de ex-premierul Filat. Acesta și-a RETRAS recursul împotriva încheierii Judecătoriei Chișinău, prin care i-a fost respinsă cererea de a sesiza CCM

Politică 26.06.2019 12:30 Vizualizări1988 Autor: Ziarul National
Decizie NEAȘTEPTATĂ luată de ex-premierul Filat. Acesta și-a RETRAS recursul împotriva încheierii Judecătoriei Chișinău, prin care i-a fost respinsă cererea de a sesiza CCM


Ex-premierul Vlad Filat și-a retras astăzi, la Curtea de Apel Chișinău, recursul împotriva încheierii Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, prin care a fost respinsă solicitarea de a sesiza Curtea Constituțională.

Vlad Filat și-a motivat decizia, luată în ultimul moment, prin faptul că nu are încredere în actuala componență a Curții Constituționale, mai ales după ce Comisia de la Veneția a criticat dur deciziile Înaltei Curți din perioada 7-9 iunie.

„Vladimir Filat, în cadrul ședinței de astăzi, a solicitat să fie retras recursul depus, cu încetarea procedurii. Decizia a fost luată în lumina ultimelor evenimente care au avut loc în R. Moldova. Mai exact, este vorba de acele decizii care le-au pronunțat Curtea Constituțională cu privire la situația politică recentă. Mai important este avizul Comisiei de la Veneția privind deciziile acestor judecători ai Curții Constituționale. Astfel, Vladimir Filat a considerat inoportun ca actualii judecătorii să examineze sesizarea și să se pronunțe asupra normelor procesuale ridicate”, a explicat avocatul Victor Munteanu.

Amintim că, în cadrul examinării celei de a doua cauze penale în privința domnului Vladimir Filat, avocații au cerut să fie verificată constituționalitatea articolului 40, alineatele 1 și 3, Cod de Procedură penală, care se referă la competența teritorială în materie penală și la instanța competentă să examineze un dosar.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Victor 26.06.2019 14:32

Inca putin Filea, si Maia te elibereaza si pe tine din 13, STAT CAPTURAT de alianta Kozak!

Aurel 26.06.2019 15:35

Vor să-l scoată pe Filat de la pușcărie.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.02.2020 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Dodon se arunc...

24.02.2020 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // 100 de zile cu Guver...

21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md