05:48:13 08.12.2021
Stiri

De ce nu se REGĂSESC pe lista PLDM miniștrii Bumacov, Recean și Efrim

Politică 06.10.2014 17:17 Vizualizări3489 Autor: Ziarul National
De ce nu se REGĂSESC pe lista PLDM miniștrii Bumacov, Recean și Efrim


Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, a explicat de ce pe lista prezentată la Comisia Electorală Centrală (CEC) se regăsesc miniștrii Natalia Gherman și Maia Sandu, dar lipsesc Vasile Bumacov, Dorin Recean și Oleg Efrim.

„Miniștrii Recean, Efrim sau Bumacov lucrează foarte bine și își fac meseria în funcțiile pe care le ocupă. Din păcate, lista conține doar 101 persoane, plus două de rezervă. Să ne imaginăm că includeam toți miniștri pe listă, atunci cine avea să lucreze? Maia Sandu și Natalia Gherman au fost incluse în listă, pentru că așa a decis partidul în funcție de prioritățile pe care le avem”, a precizat Filat în cadrul emisiunii „Vineri”, prezentată de Anatol Golea.

Liderul PLDM a respins și zvonurile potrivit cărora la Consiliul Național Politic au fost prezentate două liste, iar ulterior s-a ajuns la un consens. „Au fost discuții liniștite și constructive la ședința de joia trecută. Noi nu doar am aprobat lista, dar am avut discuții privind obținerea unui rezultat care ar asigura ireversibilitatea parcursului european al R. Moldova. Din păcate, lista poate conține doar 101 candidați, iar PLDM are foarte mulți oameni buni care merită să fie în ea. Au fost unele discuții, dar au fost transparente și, cel mai important, după asta am ieșit mult mai uniți și mai deciși să obținem victoria în alegeri”, a menționat liderul liberal-democrat.

Potrivit ex-premierului, mulți au încercat și în continuare vor face tot posibilul să semene „sămânța neînțelegerii” în PLDM, dar nu vor reuși să o facă. „Au fost și vor mai fi discuții privind relația mea cu Iurie Leancă, dar așa cum am mai spus suntem ambii maturi și avem o viziune comună în privința dezvoltării țării. Totodată, avem și responsabilități. Când am pornit ambii la drum, nu am decis cât de des vom ieși la o ceașcă de ceai împreună sau cine va apărea mai mult la TV. Am avut și avem obiective comune pentru R. Moldova. Să fie clar pentru toți că la Consiliul Național Politic a fost o singură listă, care a fost susținută unanim. Aceste zvonuri apar pentru a mă slăbi pe mine, pentru a slăbi PLDM-ul. Ținta lor e să oprească parcursul european al țării. Eu le doresc celor care tot toarnă zoi să vină cu soluții pentru țara noastră, dar nu să facă o întrecere privind cine țipă mai tare. Oamenii vor soluții, iar PLDM are viziune privind soluționarea problemelor”, a punctat Vlad Filat.

În alt context, președintele liberal-democraților a declarat că are încredere în oamenii de pe lista PLDM, chiar dacă de-a lungul timpului a fost de mai multe ori trădat. „Nu cred că unii oameni incluși în lista PLDM sunt controlați de cineva. Am avut parte de multe trădări, dar am încredere în oamenii incluși pe listă. Ei sunt profesioniști în domeniu și mai ales integri. Împreună vom învinge și sper că în 2017 vom obține statutul de țară candidat la aderare, iar în 2020 R. Moldova va fi pregătită pentru a deveni membră cu drepturi depline a Uniunii Europene. E adevărat că e un scop ambițios, dar dacă nu avem această ambiție, dar mai ales dacă nu munceam, atunci aveam să trăim într-o țară izolată. Sunt niște obiective de îndeplinit, dar pentru asta trebuie să câștigăm alegerile și să facem pași hotărâți în vederea apropierii de UE”, a conchis Vlad Filat.

De menționat că PLDM a aprobat lista electorală joia trecută, iar vineri partidul a depus actele la CEC. În urma tragerii la sorți, s-a stabilit că PLDM va figura în dreptul numărului patru în buletinele de vot la alegerile din 30 noiembrie.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un pas inedit, corec...

03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioase acțiunile CEC și ale justiției în cazul alegerilor locale noi de la Bălți: excluderea din cursă a candidatului Partidului „Șor”, Marina Tauber, și organizarea turului doi de scrutin pe 19 decembrie cu următorii doi candidați?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md