00:32:49 25.02.2020
 
Stiri

ACUZAȚII // Concursul pentru funcția de procuror general a fost anulat în urma unor jocuri de CULISE: „În lista scurtă nu s-a regăsit și un preferat al PPDA, ci doar „oamenii” PSRM și PAS. Nu au înțeles nimic din lecția alegerilor de duminică”

Partide/Comunicate 06.11.2019 13:19 Vizualizări1255 Autor: Ziarul National
ACUZAȚII // Concursul pentru funcția de procuror general a fost anulat în urma unor jocuri de CULISE: „În lista scurtă nu s-a regăsit și un preferat al PPDA, ci doar „oamenii” PSRM și PAS. Nu au înțeles nimic din lecția alegerilor de duminică” Telegraph.md


Concursul pentru funcția de procuror general a fost anulat de Ministerul Justiției pentru că în lista finaliștilor nu s-a regăsit și un „preferat” al PPDA - ului condus de Andrei Năstase. De această părere este fostul candidat al Blocului „ACUM” la alegerile parlamentare, liderul Uniunii Salvați Basarabia (USB), Valeriu Munteanu.

„De la procuror european la procuror ales pe criterii politice. Anularea de către ministra Justiției a concursului pentru selectarea candidaților la funcția de procuror general demonstrează o dată în plus că actuala guvernare păstrează în gândire și în acțiune „ADN”- ul regimului Plahotniuc, ori este lesne de înțeles că acest concurs a fost anulat pentru că în lista scurtă nu s-a regăsit și un preferat al PPDA, ci doar „oamenii” PSRM și PAS”, crede Munteanu.

Potrivit acestuia, cele trei componente ale coaliției de guvernare râvnesc funcția de procuror general și mai puțin le pasă de reforma justiției.

„Astfel, fiecare dintre cele trei componente ale coaliției de guvernare își dau coate pentru a duce în fruntea Procuraturii Generale o persoană prestabilită. Sub masca „reformei justiției” se ascunde de fapt dorința PSRM, PAS și PPDA să numească anume ei procurorul general. Repetarea la nesfârșit a concursului este descalificantă și discreditează în totalitatea ideea „de reformă a justiției”. PAS și PPDA nu au înțeles nimic din lecția alegerilor de duminică. Ei continuă să danseze cu Diavolul, când de fapt Diavolul dansează cu ei”, conchide Munteanu.

La rândul său, deputatul PAS, Radu Marian, crede socialiștii s-ar face vinovați de situația legatp de anularea concursului. „Reprezentantul socialiștilor în comisia de selectare a procurorilor a sabotat deschis concursul și a punctat disproporționat candidații Gribincea și Gligor. Stimați colegi socialiști, așa vreți voi reforma justiției? Așa „susțineți” voi Guvernul? Ministra Stamate a luat decizia corectă”, a scris acesta pe Facebook.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Basarabeanu49 07.11.2019 13:33

D-le Munteanu, te știu de băiat deștept. Nu aiuri. Nu băga strâmbe în Blocul ACUM. Asta cu succes o face dodon.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.02.2020 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // 100 de zile cu Guver...

21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md