07:14:43 14.06.2024
Stiri

Data la care UE ar putea semna acordul de Brexit cu Marea Britanie. Disputele din interiorul Guvernului May reprezintă un obstacol major în calea negocierilor

Știri 02.07.2018 08:03 Vizualizări1689 Autor: Ziarul National


Data la care UE ar putea semna acordul de Brexit cu Marea Britanie. Disputele din interiorul Guvernului May reprezintă un obstacol major în calea negocierilor sursa: mediafax.ro

Oficialii UE şi-au pierdut toate speranţele că acordul de Brexit cu va putea fi semnat la Consiliul European din luna octombrie, relatează cotidianuMarea Britaniel The Independent, citând surse din cadrul Uniunii Europene.

La nivel declarativ, cele două părţi speră să ajungă la un acord în ceea ce priveşte condiţiile retragerii Marii Britanii din UE şi viitoarele relaţii până la următoarea reuniune a Consiliului, în octombrie.

Oficialii de la Bruxelles au afirmat că este improbabil să se ajungă la un acord în doar trei luni şi jumătate în condiţiile unui impas aproape complet în ceea ce priveşte discuţiile privind Brexit.

Potrivit acestora, disputele politice din interiorul Guvernului Theresa May reprezintă un obstacol major în calea negocierilor pe tema Brexit.

Un oficial anonim de la Bruxelles a declarat: „Nu există în acest moment nicio speranţă pentru luna octombrie”.

„În primul rând, Marea Britanie trebuie să decidă ce doreşte, apoi trebuie să existe o discuţie aici şi chiar dacă este acceptabilă, există procese care trebuie să aibă loc mai înainte ca toată lumea să fie de acord să meargă mai departe”, a completat oficialul.

O altă sursă europeană a declarat pentru The Independent: „În acest moment considerăm luna decembrie ca fiind o opţiune mai probabilă, dar există semne de întrebăre cu privire la cât timp mai rămâne pentru ca acordul să fie ratificat la termen, înainte de luna martie”.

Teoretic, Marea Britanie ar urma să părăsească Uniunea Europeană pe 29 martie 2019. Pentru respectarea acestui termen, documentele pe tema Brexit trebuie finalizate până în octombrie 2018, astfel încât să poată fi ratificate în timp util.

Sursa: mediafax.ro


Stiri relevante
Top stiri

României îi pasă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

07.06.2024 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // Începe marea curățenie?

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md