03:37:19 19.08.2019
 
Stiri

Daniel Ioniță: România va deschide un număr record de secții de votare în Rep. Moldova, la alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai

Știri 10.05.2019 17:01 Vizualizări989 Autor: Ziarul National
Daniel Ioniță: România va deschide un număr record de secții de votare în Rep. Moldova, la alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai

România va deschide un număr record de secții de votare în Republica Moldova – 36, la alegerile pentru Parlamentul European care se vor desfășura pe 26 mai. În comparație cu scrutinul europarlamentar precedent din 2014, numărul secțiilor deschise în Republica Moldova este de patru ori mai mare,relatează Radio Chișinău.

Cele mai multe secții vor fi deschise în orașul Chișinău – 12, amplasate în 7 locații. De asemenea, în premieră, va funcționa o secție de votare la Durlești, a anunțat ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

La europarlamentare vor putea vota toți cetățenii români care au împlinit vârsta de 18 ani, la prezentarea unui act de identitate valabil.

Se va putea vota cu pașaportul diplomatic, pașaportul de serviciu, pașaportul simplu, inclusiv electronic sau temporar, cu buletinul de identitate și cartea de identitate, inclusiv provizorii. Nu va fi permis votul în baza titlului de călătorie.

În același timp, E.S. Daniel Ioniță a precizat că alegătorii vor putea vota doar după ce vor semna și o declarație pe propria răspundere că nu au votat și în altă parte.

Diplomatul a anunțat că în ziua alegerilor, secțiile consulare nu vor elibera acte de identitate.

Alegerile pentru Parlamentul European au o miză importantă și pentru Republica Moldova, a declarat Daniel Ioniță.

„Din câte cunosc, Republica Moldova este interesată să aibă relații foarte bune de colaborare cu UE, iar Parlamentul European este o instituție fundamentală care asigură coerența actelor, coerența faptelor și stabilește politicile inclusiv în relația cu Republica Moldova. Deci, inclusiv pentru Republica Moldova, cred că alegerile respective au o miză, atâta timp, și subliniez acest lucru, Republica Moldova își păstrează interesul să meargă către Europa”.

Alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc în statele membre ale UE în perioada 23-26 mai. În urma acestui scrutin va fi formată viitoare componență a Parlamentului European pentru următorii 5 ani. România va desemna 32 de membri în Parlamentul European.

Sursa: Radio Chișinău

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

12.08.2019 09:29 Nicolae Negru Unirea care ne „dezbină” și kozacioku...

09.08.2019 14:48 Nicolae Negru Uzurpatorul strigă uzurpatorii?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md