10:04:52 19.11.2018
 
Stiri

CUC semnalează un nou caz de aflare ILEGALĂ în Zona de Securitate a militarilor ruși

Politică 16.08.2018 12:17 Vizualizări1524 Autor: Ziarul National
CUC semnalează un nou caz de aflare ILEGALĂ în Zona de Securitate a militarilor ruși

Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control (CUC) semnalează un nou caz de aflare ilegală în Zona de Securitate a militarilor din Grupul operativ al trupelor ruse (GOTR).

Un comunicat de presă al Biroului pentru Politici de Reintegrare arată că șeful militar superior al Forțelor de Menținere a Păcii din partea Republicii Moldova împreună cu reprezentanții Misiunii OSCE în Moldova s-au deplasat, în dimineața zilei de 15 august, pentru a monitoriza situația în Zona de securitate, după aplicațiile militare desfășurate ilegal în ajun pe malul stâng al Nistrului, în regiunea plajei din satul Târnauca și în preajma podului de pietoni peste râul Nistru din orașul Tiraspol.

„Deși aceștia se deplasau cu automobile cu simbolica Forțelor de Pacificare și a OSCE, în apropierea locului desfășurării aplicațiilor recente au fost stopați de o „patrulă militară” compusă din șapte persoane fără însemne de apartenență, care le-a îngrădit mișcarea. În discuție, membrii patrulei au recunoscut că fac parte din GOTR. După circa 30 de minute, suficient pentru a ascunde alte eventuale prezențe militare în zonă, patrula s-a retras, iar șeful militar superior al FMP din partea Republicii Moldova împreună cu reprezentanții Misiunii OSCE în Moldova, continuându-și mișcarea în teren, nu au fost în măsură să constate situația reală. De notat că patrula militară a GOTR se afla în Zona de securitate ilegal, fără acceptul sau coordonarea cu CUC și Comandamentul Militar Întrunit”, cităm din comunicatul de presă al autorităților de la Chișinău.Biroul pentru Politici de Reintegrare susține că aceste acțiuni ale GOTR continuă șirul de încălcări ale mecanismului stabilit de monitorizare a situației și de asigurare a regimului în Zona de Securitate, dar și cel al desfășurării misiunii de pacificare, calificându-le „o provocare repetată ce generează noi tensiuni în Zona de Securitate”.

Delegația Republicii Moldova în CUC face apel la toate componentele Comisiei să respecte obligațiunile privind regimul în Zona de Securitate pe malurile râului Nistru, care decurg din Acordul cu privire la principiile de reglementare pașnică a conflictului militar în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, semnat la 21 iulie 1992.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.11.2018 09:11 Nicolae Negru Mai ușor cu pianul trădării de patrie...

16.11.2018 12:00 Ziarul National Victor Chirilă // Cine e de vină că R...

16.11.2018 09:21 Nicolae Negru Plahotniuc crede că Europa e proastă?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md