04:09:48 29.01.2023
Stiri

Crimă săvârșită din dragoste?

Social 25.05.2014 16:40 Vizualizări2625 Autor: Ziarul National


Crimă săvârșită din dragoste? sursa: google.ro

Moștenitori monarhi // Rudolf Jose și Maria Vetsera

În 1848, la vârsta de 18 ani, Franz Josef devine împărat al Austriei, după care și rege al Ungariei. În 1859, asupra familiei imperiale se abate un mare blestem, deoarece Maximilian, fratele împăratului, a pus stăpânire prin abuz pe insula Lokrum, proprietate a călugărilor. Izgoniți de pe sfânta lor palmă de pământ, prelații au adresat spre cer blestemul: „Cine va pretinde pentru sine Sfânta Insulă Lokrum, va fi damnat”.

Blestemul îi urmărește

Rezultatele nu au întârziat să apară. După ce a fost ales împărat al Mexicului, Maximilian a fost ucis de către revoluționarii autohtoni. Următoarea victimă este Rudolf, fiul împăratului Franz Josef. Peste un an, corabia „Santa Maria”, care îl avea la bord pe arhiducele Franz Orth, cumnatul lui Rudolf, s-a scufundat lângă Capul Puntas din America de Sud. Apoi a urmat Împărăteasa Elizabeta (Sissi), care a fost asasinată de un anarhist italian.

Iubire interzisă

Rudolf a primit o solidă educație militară. După majorat, s-a însurat cu o prințesă belgiană, care nu putea să-i ofere moștenitori.

O cunoaște pe Maria Vetsera, o frumoasă balerină cehă. Cei doi îndrăgostiți trăiesc o frumoasă poveste de iubire. Se consideră făcuți unul pentru altul. Scrisorile de dragoste, din ce în ce mai lungi, încearcă să scurteze distanțele dintre ei.

Sufereau când nu erau împreună. Părea că vor rămâne definitiv contopiți de flacăra unui destin ireal. Însă tinerii făceau parte din lumi diferite. Canoanele imperiale interziceau cu desăvârșire relația lor.

Final trist

Ca în orice atracție pătimașă, a apărut și nefericita clipă. Împăratul respingea hotărât intenția fiului de a divorța. În timpul clipelor de neuitat, Maria a suspinat fericită: „Aș vrea să nu mă mai trezesc niciodată”. Așa s-a și întâmplat. Într-un moment de rătăcire, de gelozie sau cădere psihică, Rudolf, dezamăgit că nu se poate însura cu aleasa visurilor sale, a împușcat-o în somn, după care a presărat petale de trandafiri în jurul iubitei. S-a sinucis apoi și el. Prințul avea doar 30 de ani și tânăra sacrificată inutil atinsese majoratul, purtând în pântece fructul iubirii lor.

Alte surse

Spun că arhiducele Rudolf nu s-a sinucis și nici nu a omorât-o pe Maria. Au fost asasinați de un grup de conspiratori. Cine a fost în spatele lor nu se va ști niciodată.

Se presupunea că au fost uciși din ordinul lui Franz Josef, deoarece comiterea adulterului a adus o mare ofensă imaginii curții imperiale.

Alt izvor informațional avansa ideea că un grup de uzurpatori l-ar fi asasinat pe principe, deoarece a refuzat să li se alăture, riscând să-i deconspire.

Prințul Rudolf a fost înmormântat în uniformă albă de general. Capul său a fost acoperit cu chipiu pentru a nu se vedea rana provocată de glonț. De asemenea, mâinile i-au fost acoperite cu mănuși, deoarece pumnii săi aveau urme care trădau că se luptase cu cineva, înainte de a fi ucis.

Verificările recente făcute pe baze științifice certifică faptul că Maria nu a fost împușcată, ci a primit o lovitură mortală la cap cu un obiect contondent. Suspiciunea asupra cauzelor morții celor doi îndrăgostiți s-a declanșat în urma felului cum au fost găsite cadavrele, așezate perfect unul lângă altul. De obicei, cel ce alege sinuciderea, nu are cum să cadă într-o poziție dorită.

Ca o concluzie - răul făcut cândva altora se întoarce ca un bumerang spre rudele nevinovate.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.01.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Toate statele sunt s...

27.01.2023 16:26 Ziarul National Au luat la pumni un bărbat noaptea, î...

25.01.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Problema identitară î...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md