03:39:48 29.01.2023
Stiri

Iubiri celebre // „Prefer să fiu sincer”

Social 08.06.2014 16:40 Vizualizări2291 Autor: Ziarul National


Iubiri celebre // „Prefer să fiu sincer” sursa: google.ro

Președinte poligam// Jacob Zuma și femeile lui

Jacob Zuma este primul președinte sud-african cu mai multe soții și se spune că ar fi fost căsătorit de cel puțin șase ori și are 21 de copii.

„Există numeroși politicieni care au amante și copii în secret pretinzând că sunt monogami. Prefer să fiu sincer. Îmi iubesc soțiile și sunt mândru de copiii mei”, explica Zuma într-o conferință de presă. De altfel, nici acum nu știe pe care dintre cele patru soții s-o desemneze primă doamnă.

Poligamia recunoscută în Africa de Sud

Chiar dacă poligamia este recunoscută în Africa de Sud, țară cu sistem liberal post-apartheid, chestiunea primei doamne nu este menționată în Constituție.

Se căsătorește prima dată la 31 de ani cu Sizakele Khumalo, pe care o cunoaște din anii tinereții. A doua soție, Nompumelelo Ntuli Zuma, pare să fi fost favorita inimii președintelui și a sud-africanilor. Mamă a doi copii, ea s-a aflat în diferite situații alături de Zuma.

Una dintre fostele sale neveste, Kate Mantsho, s-a sinucis cu o supradoză în 2000, lăsând în urmă un bilet în care îl denunța pe soțul ei. Însă Zuma a avut grijă ca această poveste să nu ajungă niciodată în presă, deși au circulat zvonuri.

L-a înșelat cu un bodyguard

Detalii dintr-o scrisoare care au ajuns cunoscute spun că Nompumelelo l-a înșelat pe președinte cu bodyguardul său, Phuinda Thomo. Documentul a fost trimis la ziar și semnat de „rude îngrijorate”. Thoma s-ar fi sinucis după ce s-a aflat de legătura pe care o avea cu una dintre primele doamne.
Scandalul a izbucnit la o săptămână după ce s-a anunțat că Nompumelelo aștepta un copil, despre care se crede că ar fi cel de-al 21-lea pentru Zuma. Au fost și voci care au pus paternitatea copilului sub semnul întrebării.
La 67 de ani i s-a născut un copil pe care îl are cu fiica lui Irvin Khoza, președintele comitetului local de organizare a Campionatului Mondial de Fotbal, figura importantă în Africa de Sud. A trebuit să-și ceară scuze de la întreaga națiune din cauza acestei legături.

Se însoară și la 70 de ani

Jacob Zuma s-a căsătorit cu doamna Bongi Ngema, cu care are un fiu de șapte ani, în cadrul unei ceremonii tradiționale zulu, numită „umgcagco”. Logodnică de multă vreme a președintelui, femeie de afaceri, s-a alăturat celorlalte soții ale acestuia și a devenit una dintre cele patru prime doamne.

Acuzat de opoziție

Opoziția îl acuză pe Jacob Zuma, achitat în trecut pentru viol, că are nevoie de ajutor și de terapie pentru a-și trata dependența de sex. „Publicul sud-african trebuie să se facă auzit și să spună președintelui să înceapă să se comporte ca un președinte, și nu ca un gigolo”, a declarat șeful Cope, Terror Lekota.
Opoziția l-a acuzat că discreditează eforturile în materie de luptă împotriva SIDA. „Un bărbat cu trei soții care trăiesc deja cu el nu are nicio legitimitate morală pentru a continua să se culce cu altele”, a afirmat șeful Partidului Democrat.

Istoric

În 1962, Zuma s-a înscris în Partidul Comunist și are un trecut dubios, presărat cu violență. A fost antrenat militar în fosta Uniune Sovietică pe vremea când KGB era în epoca de aur a existenței sale. Jacob Zuma a promis națiunii că va reinstaura pedeapsa cu moartea și crede că este prea mult sex la televizor.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.01.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Toate statele sunt s...

27.01.2023 16:26 Ziarul National Au luat la pumni un bărbat noaptea, î...

25.01.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Problema identitară î...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md