08:27:59 18.02.2020
 
Stiri

Contractul de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău ar putea fi ANULAT. APP a acționat în judecată „Avia Invest” S.R.L. Maia Sandu: „Este un contract ABUZIV”

Economie 12.09.2019 10:36 Vizualizări850 Autor: Ziarul National
Contractul de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău ar putea fi ANULAT. APP a acționat în judecată „Avia Invest” S.R.L. Maia Sandu: „Este un contract ABUZIV”


Agenția Proprietății Publice (APP) a depus, pe 10 septembrie curent, o cerere de chemare în judecată împotriva SC „Avia Invest” S.R.L. prin care a solicitat recunoașterea nulității contractului din 30 august 2013 de concesiune a activelor aflate în gestiunea Î.S. „Aeroportul Internațional Chișinău” (AIC) și a terenului aferent acestora.

Anunțul a fost făcut de premierul Maia Sandu, în opinia căreia Aeroportul trebuie să aducă beneficii statului și cetățenilor R. Moldova.

„Considerăm că acest contract de concesiune este unul abuziv, a fost încheiat cu multiple încălcări ale cadrului normativ în vigoare, fiind, de asemenea, în detrimentul interesului statului. Credem că există suficiente argumente pentru declararea nulității contractului de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău”, a subliniat premierul.

Citește și: Guvernarea NU are PÂRGHII pentru a întoarce Aeroportul statului. Rămâne în vigoare și TAXA de 9 euro: „Au fost nereguli privind concesionarea, dar avem nevoie de dovezi EXTRAORDINARE. Rezilierea implică mari costuri”

Citește și: Sturza îl CONTRAZICE pe ministrul „de pe Wall Street”, care spune că guvernarea nu poate întoarce Aeroportul statului. „Vi-i frică de Șor? O să vă dea în judecată? Nu fiți ridicoli”

Citește și: Ministrul Brînzan, despre tranzacția care vizează Aeroportul: „Toate aceste declarații au un singur scop: de a pune presiune și a vulnerabiliza poziția Guvernului în cazul unor litigii”

Guvernul condus de Maia Sandu a abrogat, pe 4 septembrie curent, patru hotărâri ale Executivului care vizează concesionarea Aeroportului Internaţional Chişinău. Astfel, Guvernul a abrogat Hotărârea cu privire la iniţierea proiectului de parteneriat public-privat pentru concesionarea Î.S. Aeroportul Internaţional Chişinău, cea cu privire la aprobarea concesionării activelor Î.S. Aeroportul Internaţional Chişinău și a condițiilor concesionării acestora, dar și Hotărârea pentru aprobarea Raportului privind derularea şi rezultatele concursului închis de selectare a concesionarului activelor Î.S. Aeroportul Internaţional Chişinău.Totodată, Executivul a anulat și Hotărârea cu privire la reconfirmarea aprobării concesionării activelor Î.S. Aeroportul Internaţional Chişinău și a condițiilor concesionării acestora.

Amintim că, pe 29 august curent, „NR Investments Ltd” a anunțat că a cumpărat 100% din acțiunile unei companii din Cipru, „Komaksavia Airport Invest LtD”, care deține 95% din acțiunile „Avia Invest” și a ajuns, astfel, să controleze indirect firma care deține în concesiune AIC.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.02.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte ...

14.02.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul Ciocoi, primu...

10.02.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Candidatul comun al ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md