19:54:34 23.09.2019
 
Stiri

Contractul de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău ar putea fi ANULAT. APP a acționat în judecată „Avia Invest” S.R.L. Maia Sandu: „Este un contract ABUZIV”

Economie 12.09.2019 10:36 Vizualizări707 Autor: Ziarul National
Contractul de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău ar putea fi ANULAT. APP a acționat în judecată „Avia Invest” S.R.L. Maia Sandu: „Este un contract ABUZIV”

Agenția Proprietății Publice (APP) a depus, pe 10 septembrie curent, o cerere de chemare în judecată împotriva SC „Avia Invest” S.R.L. prin care a solicitat recunoașterea nulității contractului din 30 august 2013 de concesiune a activelor aflate în gestiunea Î.S. „Aeroportul Internațional Chișinău” (AIC) și a terenului aferent acestora.

Anunțul a fost făcut de premierul Maia Sandu, în opinia căreia Aeroportul trebuie să aducă beneficii statului și cetățenilor R. Moldova.

„Considerăm că acest contract de concesiune este unul abuziv, a fost încheiat cu multiple încălcări ale cadrului normativ în vigoare, fiind, de asemenea, în detrimentul interesului statului. Credem că există suficiente argumente pentru declararea nulității contractului de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău”, a subliniat premierul.

Citește și: Guvernarea NU are PÂRGHII pentru a întoarce Aeroportul statului. Rămâne în vigoare și TAXA de 9 euro: „Au fost nereguli privind concesionarea, dar avem nevoie de dovezi EXTRAORDINARE. Rezilierea implică mari costuri”

Citește și: Sturza îl CONTRAZICE pe ministrul „de pe Wall Street”, care spune că guvernarea nu poate întoarce Aeroportul statului. „Vi-i frică de Șor? O să vă dea în judecată? Nu fiți ridicoli”

Citește și: Ministrul Brînzan, despre tranzacția care vizează Aeroportul: „Toate aceste declarații au un singur scop: de a pune presiune și a vulnerabiliza poziția Guvernului în cazul unor litigii”

Guvernul condus de Maia Sandu a abrogat, pe 4 septembrie curent, patru hotărâri ale Executivului care vizează concesionarea Aeroportului Internaţional Chişinău. Astfel, Guvernul a abrogat Hotărârea cu privire la iniţierea proiectului de parteneriat public-privat pentru concesionarea Î.S. Aeroportul Internaţional Chişinău, cea cu privire la aprobarea concesionării activelor Î.S. Aeroportul Internaţional Chişinău și a condițiilor concesionării acestora, dar și Hotărârea pentru aprobarea Raportului privind derularea şi rezultatele concursului închis de selectare a concesionarului activelor Î.S. Aeroportul Internaţional Chişinău.Totodată, Executivul a anulat și Hotărârea cu privire la reconfirmarea aprobării concesionării activelor Î.S. Aeroportul Internaţional Chişinău și a condițiilor concesionării acestora.

Amintim că, pe 29 august curent, „NR Investments Ltd” a anunțat că a cumpărat 100% din acțiunile unei companii din Cipru, „Komaksavia Airport Invest LtD”, care deține 95% din acțiunile „Avia Invest” și a ajuns, astfel, să controleze indirect firma care deține în concesiune AIC.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.09.2019 09:05 Nicolae Negru Când se vor întâlni politicile extern...

20.09.2019 09:15 Nicolae Negru Octavian Țîcu și idila electorală înt...

16.09.2019 09:27 Nicolae Negru O sută de zile cu Dodon sau restabili...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să-i ofere „o autonomie foarte puternică” Transnistriei, așa cum a anunțat președintele Igor Dodon, ca soluție pentru reglementarea conflictului transnistrean?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md