16:20:05 19.04.2019
 
Stiri

Colonel SIS în rezervă: „Avem nevoie de o opoziție care nu va fi coordonată de serviciile speciale străine. Asta poate duce la destabilizarea situației”

Politică 21.08.2018 12:10 Vizualizări1980 Autor: Ziarul National
Colonel SIS în rezervă: „Avem nevoie de o opoziție care nu va fi coordonată de serviciile speciale străine. Asta poate duce la destabilizarea situației” captură

În R. Moldova ar avea loc o infiltrare masivă a agenților străini, iar aceștia ar fi ajuns și în opoziția de la Chișinău. Cel puțin, așa declară colonelul Serviciului de Informații și Securitate (SIS) în rezervă, Alexandru Popescu.

„Noi avem nevoie de o opoziție adevărată, care nu va fi coordonată de serviciile speciale străine, deoarece asta poate duce la destabilizarea situației din țară. Cred că serviciile speciale din țara noastră monitorizează ceea ce se întâmplă și nu vor admite să se ajungă la o destabilizare. Iar în privința Ludmilei Kozlovska vor fi luate măsurile cuvenite, pentru a nu permite ca organizația condusă de aceasta să influențeze asupra situației din R. Moldova”, a declarat acesta în cadrul emisiunii „Principii”, de la Prime TV.

Potrivit colonelului SIS, „legătura care există între oligarhul kazah Muhtar Ablyazov, Kozlovska, Ana Ursachi, Andrei Năstase, Maia Sandu, Grigore Petrenco și Renato Usatâi este o dovadă a faptului că R. Moldova este expusă atacurilor externe”.

„Cred că serviciile speciale din R. Moldova trebuie să fie mai active și să se încadreze în acest mediu pentru a lua măsurile necesare și pentru a atrage la răspundere agenții străini. Am discutat zilele trecute cu un susținător al opoziției proeuropene și l-am întrebat dacă este la curent cu informațiile privind finanțările externe de care beneficiază opoziția noastră. El a spus că speră să nu fie adevărat, dar dacă este adevărat atunci este strașnic că opoziția primește bani din buzunarele dușmanilor țării noastre”, a precizat Popescu.

La rândul său, fostul vicepreședinte al Parlamentului, Mihail Camerzan, a comentat faptul că ONG-ul condus de Kozlovska, care a fost expulzată din UE, a cumpărat bilete de avion pentru apropiații lui Veaceslav Platon și pentru unii membri ai PPDA.

„Oare cei din R. Moldova sunt atât de neputincioși, încât un fugar din Kazahstan și iubita acestuia să-i ajute? Aș vrea să-i văd pe cei din opoziție mai des în localitățile țării, nu doar în Paris și Bruxelles. Cei din opoziție nu pot răspunde la întrebările privind finanțarea de peste hotare, deoarece ei nu au timp pentru asta. Acum sunt preocupați de viitoarele lor plecări. Este straniu că ei luptă cu oligarhia din R. Moldova cu ajutorul banilor unui alt oligarh străin”, a spus fostul deputat.

În același context, Camerzan a răspuns și la întrebarea de ce unii politicieni din R. Moldova au apelat la serviciile controversatei fundații conduse de Kozlovska: „Deoarece ei se conduc după o singură lozincă - „banii nu au miros”. Le este totuna de unde iau banii pentru activitatea lor politică. Acești politicieni îmi amintesc despre Vladimir Lenin, care tot nu lucra nicăieri, dar mergea prin Europa și scria cărți pe bani străini. La fel procedează și liderii opoziției proeuropene. Se plimbă prin UE pentru a-și rezolva problemele, în loc să meargă prin localitățile din țară pentru a rezolva problemele oamenilor. Ei vor la guvernare cu orice preț, de asta iau bani de la Ablyazov, căruia îi este totuna de ceea ce se întâmplă în R. Moldova. Petrenco lua în derâdere valorile europene, dar acum în loc să fugă în Moscova, tot în UE a fugit. A găsit azil politic într-o țară despre care spunea că nu este democratică”.

Amintim că, ieri, vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Mihai Popușoi, se întreba dacă fostul angajat al SIS, Alexandru Popescu, „în perioada lui Voronin fiind reprezentantul SIS-ului în cadrul Ambasadei noastre de la București, unde a obținut o bogată experiență de colaborare cu serviciile secrete rusești din România”, ar vocifera, de fapt, „planurile guvernării de a ataca tot mai mișelește opozitia și societatea civilă”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Teodor 21.08.2018 12:31

dupa cum PAScuDA are printre lideri elevi ai FSBului rusesc, cred ca noi nu avem nevoie de asa opozitie.

Al. Marcu 21.08.2018 14:52

Tov. Teodor înțelegem că ”voi” e Plahotniuc, Candu și câțiva căței de a lor, care latră cu venin, iar Dodon și PSRM sunt свои в доску. Mare cowni mai are și aparatul propagandistic al cordonatorului, cu mintea o duce mai rău.

D. Cazacu 21.08.2018 18:24

Moldova totodeauna avut trădători, provocatori și lichele de tot soiul. Dar niciodată aceștia nu au fost așa de întrebați și utilizați ca acum. Ca urmare, Moldova a devenit un ospiciu care e condus de un om bolnav și cu bani, sume enorme cheltuind pentru a înmulți numărul trădătorilor, a provocatorilor și a lichelelor slugarinice.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2019 09:16 Nicolae Negru „ACUM” va înlocui PSRM, Plahotniuc aș...

18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

15.04.2019 09:29 Nicolae Negru Dodon ca rău mai mic

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md