16:19:15 20.01.2019
 
Stiri

Claus Neukirch, numit șef al Misiunii OSCE în Moldova

Politică 07.09.2018 16:00 Vizualizări990 Autor: Ziarul National
Claus Neukirch, numit șef al Misiunii OSCE în Moldova COE

Președinția italiană a OSCE l-a numit pe diplomatul german Claus Neukirch în calitate de Șef al Misiunii OSCE în Moldova. Neukirch, care a mai activat la Misiunea OSCE din Moldova, va fi și în calitate de mediator OSCE în procesul de reglementare transnistreană.

Neukirch îl succede pe Michael Scanlan, care și-a încheiat mandatul de șef al Misiunii OSCE în Moldova în august.

„Sunt bucuros să-mi asum această funcție importantă în această perioadă de progres fără precedent în procesul de reglementare transnistreană. Aștept cu nerăbdare să lucrez împreună cu toți participanții la formatul 5+2 pentru a susține în continuare dinamica orientată spre rezultat a procesului de negociere, în conformitate cu mandatul Misiunii”, a spus Neukirch, citat de un comunicat de presă al Misiunii OSCE în Moldova.

Anterior, Neukirch a activat în calitate de șef al Oficiului Consiliului Europei în Albania, consilier politic superior al Președinției OSCE din partea Germaniei, director adjunct al Centrului de Prevenire a Conflictelor al OSCE, precum și în calitate de șef adjunct al Misiunii OSCE în Moldova.

Claus Neukirch are peste 20 de ani de experiență profesională în regiunea OSCE și deține titlul academic de doctor în științe politice.

Mandatul de bază al Misiunii OSCE în Moldova este de a contribui la atingerea unei reglementări politice durabile și cuprinzătoare a conflictului transnistrean în baza integrității teritoriale și suveranității Republicii Moldova în hotarele ei recunoscute pe plan internațional, cu un statut special pentru Transnistria în cadrul Moldovei.

Mandatul Misiunii OSCE în Moldova este aprobat și reînnoit în fiecare an de către toate cele 57 de state participante ale OSCE, inclusiv Republica Moldova.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.01.2019 09:30 Nicolae Negru Dreptul la demnitate

14.01.2019 09:21 Nicolae Negru Tractoristul, ciocârlia și poetul Leo...

11.01.2019 09:17 Nicolae Negru Cine și de ce disprețuiește geopolitica?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md