03:45:02 26.04.2019
 
Stiri

Cel mai longeviv PREȘEDINTE. Conduce de 20 de ani FMF și a fost REALES pentru un nou mandat: „Am spus anterior că aș putea renunța, dar…”

Sport 20.01.2017 14:20 Vizualizări1704 Autor: Ziarul National
Cel mai longeviv PREȘEDINTE. Conduce de 20 de ani FMF și a fost REALES pentru un nou mandat: „Am spus anterior că aș putea renunța, dar…”

Fosta legendă a fotbalului moldovenesc, Pavel Ciobanu, va conduce și în următorii patru ani Federația Moldovenească de Fotbal (FMF). Acesta a fost reales astăzi în această funcție, în cadrul celui de-al XV-lea Congres al FMF, desfășurat la Complexul Sportiv „Futsal Arena FMF” din comuna Ciorescu, suburbie a capitalei.

Ciobanu, care conduce din anul 1997 FMF, nu a avut niciun concurent și va conduce destinele fotbalului moldovenesc până în anul 2021. 165 de delegați la Congres (unanim n.r.) și-au dat votul pentru Ciobanu.

Anul trecut, Pavel Ciobanu acredita ideea că ar putea să nu mai candideze pentru al șaselea mandat în fruntea FMF, iar astăzi a explicat de ce a decis să rămână. „Eu am spus anterior că aș putea renunța la acest post. Totuși, un factor decisiv care m-a făcut să candidez pentru un nou mandat a fost suportul a 122 de delegați, care au semnat pentru candidatura mea. Eu le mulțumesc pentru încrederea acordată. Atâta timp cât voi resimți suportul oamenilor din fotbal, nu voi renunța”, a menționat acesta.

Noul-vechi președinte al FMF a enunțat prioritățile sale pentru următorii patru ani în fruntea FMF. „În primul rând, e vorba despre dezvoltarea fotbalului printre copii și juniori. Asta reprezintă baza dezvoltării fotbalului. De asemenea, trebuie să dezvoltăm infrastructura. Aici mă refer și la un Stadion Republican. Cred că suntem unica țară din Europa care nu are un stadion național. O altă prioritate e să acordăm o atenție deosebită naționalelor noastre de fotbal”, a subliniat Ciobanu.

De asemenea, în programul său, prezentat Congresului, Pavel Ciobanu a spus că va crea condițiile necesare pentru ca în anul 2020 naționala noastră de fotbal să obțină calificarea la Campionatul European. „Când am vorbit de condiții, m-am referit în primul rând la mentalitatea noastră. Noi trebuie să creștem o generație nouă de jucători, o generație care să aibă o mentalitate de învingători. Trebuie să muncim mult asupra psihicului jucătorilor, mai ales că fotbaliștii noștri au demonstrat că pot juca de la egal la egal cu orice adversar. Totul se surpă la nivelul psihologic al jucătorilor noștri”, a conchis șeful FMF.

Prim-vicepreşedinte al FMF a fost reales Mihai Anghel, iar Gheorghe Cârlan, Ruslan Berzoi, Nicolae Sandu şi Dragoș Hâncu vor îndeplini funcțiile de vicepreședinți ai FMF.

Din noul Comitet Executiv al FMF mai fac parte: Petru Jardan, Vazha Tarkhnishvili și Mihail Usatîi (tustrei, reprezentanţi ai Diviziei Naţionale), Vasile Roşioru, Veaceslav Maximov (ambii, reprezentanţi ai Diviziei A), Efim Agrici (reprezentant al Diviziei B), Ghenadie Grigorişin (reprezentant al Asociaţiilor Raionale), Gheorghi Sult (reprezentant UTA Gagauzia), Alexandru Burlac (reprezentant al Asociaţiilor de profil), Oleg Berladean (reprezentant al Arbitrilor), Petru Comendant, Vasile Poroşenco, Victor Sorocean (tustrei, reprezentanţi ai obştimii fotbalistice), Anatol Teslev (reprezentant al veteranilor fotbalului moldovenesc).

La Congres a fost prezent și fostul internațional român Ioan Angelo Lupescu, actualmente ofițer Tehnic Superior al UEFA.

Următorul Congres ordinar al FMF va avea loc în perioada martie – aprilie 2018. Data urmează să fie stabilită de Comitetul Executiv al FMF.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Mihai 09.01.2018 23:08

Ceausescu al fotbalului din R.Moldova,reales unanim (prin vot deschis,desigur!)...

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2019 09:12 Nicolae Negru Președintele Zelenski, coborârea acto...

19.04.2019 09:16 Nicolae Negru „ACUM” va înlocui PSRM, Plahotniuc aș...

18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md