19:26:42 16.01.2021
 
Stiri

DOC // Președintele demisionar al FMF, Pavel Ciobanu, inundat cu MESAJE DE MULȚUMIRE. Ce i-a scris președintele FIFA, Infantino, și cel al UEFA, Čeferin

Sport 26.04.2019 12:40 Vizualizări2367 Autor: Ziarul National
DOC // Președintele demisionar al FMF, Pavel Ciobanu, inundat cu MESAJE DE MULȚUMIRE. Ce i-a scris președintele FIFA, Infantino, și cel al UEFA, Čeferin


Președintele Federației Moldovenești de Fotbal, Pavel Ciobanu, care a anunțat zilele trecute că renunță la funcția deținută din anul 1997, a primit mai multe mesaje din partea președinților și secretarilor generali ai asociațiilor naționale de fotbal din Europa, precum și altor oficiali. De asemenea, șeful FMF, care mai avea doi ani de mandat, a primit mesaje de mulțumire din partea președintelui FIFA, Gianni Infantino, și președintelui UEFA, Aleksander Čeferin.

Stimate Domnule Președinte, Stimate Prieten,

Mulțumesc mult pentru scrisoarea dvs. din 22 aprilie, prin care ne-ați informat despre decizia dvs. de a demisiona din funcția de Președinte al Federației Moldovenești de Fotbal, începând cu 22 mai 2019.

Din numele comunității fotbalistice internaționale, vreau să vă felicit și să vă mulțumesc pentru angajamentul extraordinar și pentru toate proiectele în care v-ați implicat, nu doar la conducerea FMF timp de 22 de ani, dar și pentru binele fotbalului internațional.

Prin toate activitățile dvs., în calitate de membru al Comitetului de Fotbal FIFA, între anii 2007 – 2012, și membru al Comitetului de Organizare al Campionatului Mondial FIFA U-17, între anii 2012 – 2017, ați avut o contribuție importantă la dezvoltarea sportului nostru și promovarea fotbalului în lume.

Țin să vă mulțumesc încă o dată pentru contribuția dvs. de neprețuit pentru sportul nostru iubit.

Vă doresc toate cele bune în viitor și sper să ne reîntâlnim în viitorul apropiat.

Cu respect,

Gianni Infantino

La rândul său, președintele UEFA, Aleksander Čeferin, l-a lăudat pe Ciobanu pentru calitățile sale de lider pe terenul de fotbal, dar și în fruntea FMF.

„Stimate Domnule Președinte, Stimate Pavel,

Moldova a avut pe parcursul istoriei fotbaliști minunați. Ați fost unul dintre cei mai buni, recunoscut și de UEFA prin premiul „Golden Player” (Jucătorul de Aur), acordat în timpul marcării jubileului din 2004 (n.r. 50 de ani de la fondarea UEFA).

În pofida succesului pe care l-ați avut în calitate de jucător, niciodată nu v-ați limitat la realizările deja înregistrate, iar abilitățile de lider manifestate pe terenul de fotbal v-au permis să construiți o carieră și mai impresionantă, în calitate de oficial de cel mai înalt nivel în fotbal. După șapte mandate de președinte al FMF, trebuie să fiți mândru de fundamentul solid pe care l-ați construit pentru fotbalul din Moldova și pentru succesul său în viitor.

Ați ridicat nivelul ligii naționale de fotbal și a selecționatei naționale, precum și ați făcut frumosul nostru joc disponibil și accesibil pentru toată lumea interesată să se bucure de acesta, ceea ce reprezintă totodată și cel mai important cadou pe care îl poate oferi fotbalul pentru societate.

Numai faptul că Moldova are o ligă de fotbal unită, în ciuda crizei politice continue, este cea mai remarcabilă recunoaștere a modului în care sportul poate uni oamenii și îi poate ajuta să-și depășească temerile și diferențierile.

Familia Europeană de fotbal a fost mândră și onorată să aibă un partener de încredere în persoana dvs. pe parcursul a mai mult de două decenii.

Vă dorim toate cele bune în viitoarea dvs. carieră.

Cu respect,

Aleksander Čeferin

Președinte UEFA

Amintim că președintele FMF, Pavel Ciobanu, a anunțat la 22 aprilie curent că demisionează din funcție. Acesta a ținut să precizeze că „nu a fost o decizie spontană”. „Doi ani în urmă, înaintea ultimului Congres al FMF de dare de seamă și alegeri am avut intenția să mă retrag, dar adresările insistente și susținerea deplină a membrilor Federației m-au făcut să accept să mai continui. Nu doream să-i dezamăgesc pe toți cei care au avut încredere în mine și în proiectele care urmau să fie realizate. Atunci am spus membrilor Comitetului Executiv că voi continua încă doi ani pentru a asigura începutul unor proiecte, care erau în programul nostru de activitate și apoi voi lua o decizie”, a scris Ciobanu în mesajul său prin care a anunțat că renunță la funcția de președinte FMF.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.01.2021 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Declarația politică ...

11.01.2021 17:20 Ziarul National Victor Chirilă // R. Moldova - Ucrain...

11.01.2021 09:01 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul pas, Maia San...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md