08:21:50 29.03.2024
Stiri

Cea mai simplă REȚETĂ de ruladă cu ciocolată și mascarpone

Știri 09.11.2018 07:30 Vizualizări1831 Autor: Ziarul National
Cea mai simplă REȚETĂ de ruladă cu ciocolată și mascarpone Sursa: avantaje.ro


Rulada cu ciocolată este unul dintre cele mai rafinate și gustoase deserturi. Și, în plus, nu este deloc greu de făcut. În cele ce urmează, îți propunem o rețetă ușoară și rapidă de ruladă cu ciocolată.

Ingrediente:

6 ouă

100 g făină

285 g zahăr pudră

1 praf de copt

65 g unt

1 plic de zahăr vanilat

o lingură esență de vanilie

o lingură de rom

250 g mascarpone

200 g ciocolată neagră

4 foi de gelatină

250 mililitri smântână groasă

Mod de preparare:

Pentru început, scoate untul din frigider și lasă-l să se topească. Bate bine patru gălbenușuri cu 125 g zahăr până când încep să se albească și capătă aspectul unei spume. Adaugă 50 g făină, untul topit și răcit, praful de copt și două albușuri pe care, în prealabil, le-ai bătut foarte bine până s-a întărit spuma. Încorporează restul de făină în compoziție și ouăle treptat și amestecă bine.

Întinde compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și introdu-o pentru aproximativ 12 minute în cuptorul preîncălzit în prealabil. După scurgerea timpului, scoate tava din cuptor, rulează blatul în hârtia de copt și lasă-l deoparte.

Pentru sirop, fierbe o ceașcă de apă, zahăr vanilat, esența de vanilie, trei linguri de zahăr și romul timp de trei minute.

Pentru crema de mascarpone, începe prin a înmuia foile de gelatină în apă călduță. Amestecă două gălbenușuri cu 100 g zahăr până ce începe să se albească și capătă aspectul unei spume. Încorporează mascarpone, două ouă bătute spumă și gelatina înmuiată bine și scursă și amestecă delicat.

Desfă ușor blatul din hârtia de copt, însiropează-l, apoi acoperă-l uniform cu cremă. Rulează-l din nou în hârtia de copt, fără să-l strângi prea tare. Introdu prăjitura la frigider peste noapte.

În ziua următoare, pregătește glazura de ciocolată. Rupe ciocolata în bucăți mici. Pune pe foc smântâna, o lingură de zahăr și 15 g unt. Amestecă puțin, apoi dă recipientul la o parte de pe flacără. Adaugă bucățile de ciocolată și amestecă până se omogenizează. Lasă să se răcească.

Scoate rulada din frigider și îmbrac-o în ciocolată. Pentru decor, poți zgâria suprafața cu o furculiță.

Sursa: avantaje.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md